Svartanatt – Starry Eagle Eye

0

The Sign Records
Släpps den 2 mars

Svartanatt är tillbaka med sin klassiska 60-tals rock. Två år efter den självbetitlade debuten är det åter igen psykedelisk rock som står på agendan. Med fortsatt cementerande av sitt sound och perfektionistiska tongångar klockar årets platta in bland genrens toppalbum.

Starry Eagle Eye är ett rytmiskt och blodtryckshöjande alster från spår ett till nio. Livekänslan är rakt igenom närvarande och det känns som att stå bredvid bandet i replokalen när Wrong Side Of Town spelas upp. Sångfågeln Jani Lehtinens hesa röst lämnar efter sig ett eko och är som gjuten för det höga tempot. Riffigt tungung och intressanta melodiösa gitarrsolon är Felix Gåsste personifierad, även denna gång förmedlas en kedja av instrumentala fullträffar. Trots att det enbart handlar om små detaljer så är krokarna vässade till max i The Lonesome Ranger. De små slingorna av psykedelisk rock som strömmar från Martin Borghs orgelspel är starka nog att bryta igenom sprickorna som uppstår i Wolf Blues, en kaxig uppkomling förklädd till ballad och som befäster bandets nya sound.

Albumet må vara producerat på samma vis som debuten, om än mer välslipat och rebelliskt. Det progressive i kombination med den nyfunna psykedeliska andan visar upp ett band som mogna. Samtidigt är det få alster som kan få höfterna att rotera i sådan här dansant glädje. Något Svartanatt lyckas med utan större konkurrens.

Betyg: 9/10

Spår:
1. The Children Of Revival
2. Wrong Side Of Town
3. Starry Eagle Eye
4. Duffer
5. Wolf Blues
6. Hit Him Down
7. Universe Of
8. The Lonesome Ranger
9. Black Heart

Medlemmar
Jani Lehtinen – sång/gitarr
Felix Gåsste – gitarr
Mattias Holmström – bas
Daniel Heaster – trummor
Martin Borgh – orgel

About Author