Sweden Rock Festival hyllas för välgörenhetsinitiativ.

0

srf_publik_035_2-1I vår moderna tid är det inte ovanligt att musiken går hand i hand med välgörenhet och sociala rättviserörelser. Därför jublar nu många när festivalen beslutar sig för att stödja Sverige för UNHCR inför 2017. Festivalen ligger tätt intill SD-starka Sölvesborg och handlingen ses därför av många som ett klart ställningstagande. Festivalen kommer dessutom att sälja signerade gitarrer från inga mindre än Judas Priest, Sabaton, Megadeth och Slash. Intäkterna ska gå till UNHCRs arbete för att hjälpa människor på flykt runt världen.

Sweden Rock Festivals presschef Sofia Lindqvist Lacinai skrev bland annat följande i ett pressmedelande:
– Valet av samarbetspartner var enkelt. Just nu är det fler människor på flykt runt om i världen än någonsin tidigare. På uppdrag av FN leder UNHCR arbetet med att skydda dessa människor undan krig och förföljelse. UNHCR delar ut nödhjälp, kämpar för deras mänskliga rättigheter och ger människor på flykt en bättre framtid.

 

Originella artikeln kan finnas här.

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.