Sweden Rock Festival, Rock Stage byter namn till Lemmy Stage

0

_DSC1493Från festivalens hemsida:
Motörhead
är ett av rockhistoriens viktigaste och mest stilbildande band. De spelade på Sweden Rock Festival inte mindre än åtta gånger och blev därmed något av festivalens husband. Inom festivalorganisationen är vi många som genom åren har lärt känna frontmannen Lemmy Kilmister, resten av bandet och deras crew personligen, och det var med stor sorg vi i december tog emot nyheten om Lemmys bortgång.

För att hedra hans minne byter vi nu namn på scenen där Motörhead alltid spelade när de besökte Sölvesborg. Med samtycke från de överlevande Motörheadmedlemmarna Phil Campbell och Mikkey Dee samt bandets management kommer Rock Stage i sommar att heta Lemmy Stage.

Phil och Mikkey har sedan Lemmys bortgång uppmanat fansen att hylla hans livsgärning genom att lyssna på hans musik och skåla till hans ära istället för att sörja. Även om vi som jobbar med festivalen får vänta med skålandet till efter festivalhelgen så tycker vi att det låter som en utmärkt idé. Därför kommer vi mellan konserterna på Lemmy Stage av och till under hela festivalen att visa Motörhead– och Lemmy-material på scenens storbildsskärmar.Som vi skrev i december: vila i frid, Lemmy. Och tack för allt.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från över 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på runt 90 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. 2015 besöktes festivalen av artister som Def Leppard, Judas Priest, Slash, Mötley Crüe och Toto. Sweden Rock är kända för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker, shop/kläder och en kryssning samlade under sitt varumärke. www.swedenrock.com

Foto: Felicia Lundgren
Fler bilder från Motörheads sista Sverigespelning – LÄNK

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.