Sweden Rock släpper ny whisky

0

Sedan 2015 har Sweden Rock årligen släppt en ny Limited Edition whisky i samarbete med Mackmyra och Brands for Fans. Varje år har fört med sig en ny smakprofil där de tidigare släppta ”namnen” på flaskorna har varit Vildhallon (2015), Rökt Honung (2016), Bourbon Cask (2017), Rök (2018) och Kaffe (2019). Årets släpp går under namnet Oloroso Sherry.

2020 års whisky är Sweden Rocks äldsta och mest eleganta hittills. Smaken kan beskrivas som fruktig och intensiv, med rostad vanilj, anis och en hint av lakrits med en komplex eftersmak av torkad frukt och mjuka fattoner. En fyllig och god whisky helt enkelt, som helst avnjuts till tonerna av det egna favoritrockbandet.

Whiskyn levereras i en förpackning som är lika säregen som dess innehåll och för alla som arbetar med att bygga scenerna har den en välbekant utformning. Förpackningen ser nämligen ut som de lådor som vanligtvis används för att frakta instrument, ljud- och ljusutrustning till och från festivalområdet. På det viset blir förpackningen en smygtitt på det som händer backstage, i en värld som är lika viktig som den publika men som festivalbesökarna sällan får en inblick i.

Sweden Rock 20 är en single malt whisky från Mackmyra Gravity Distillery som är gjord på en blandning av fat som är mellan sju och åtta år gamla, varav 35 % är nymättade Olorosofat och 65% är 1st fill-bourbonfat med två års slutfinish på Olorosofaten. Whiskyn är guldgul med lätta röda reflexer och innehåller rostade ekiga vaniljtoner med russin, päronkola och citrus. Här ryms även anis, lakrits och ingefära medan vaniljkola, russin och mjuka ektoner färgar både smak och eftersmak. Som namnet antyder har whiskyn lagrats på gamla sherryfat av typen Oloroso, vilket tillför smak av torkad frukt och nötighet.

Släpps: Idag, 23 Mars
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40,0 %
Typ: Single Malt Whisky
Ursprung: Sverige
Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB
Pris: 699kr
Antal tillverkade flaskor: 3000
Köp: Systembolaget.se
Sweden Rock 20 Oloroso Sherry

About Author

Robban är en 32 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!