TÄVLING + INTERVJU med ROCK N’ ROLL ALLSTARS, ”Vi är fyra idioter som inte har några vänner”

0

En grå kväll i Mars åker jag ut i Stockholm för att möta upp grabbarna i ROCK N’ ROLL ALLSTARS i deras replokal. Här skulle det bjudas på lite snack om allt som händer dom just nu, samt få smyg lyssna lite på ett par låtar från nya plattan. Men det blev svårare än vad jag trott att komma igång då detta är fyra humoristiska pojkar som har svårt att hålla minen längre än ett par sekunder åt gången. Tillslut lyckas jag klämma ur de lite om vad som sker, och det ser ut som att en otroligt ljus framtid ligger framför deras fötter. Just nu håller de på att lägga det sista på skivan hos Tomas Skogsberg, en riktigt erfaren producent inom rockvärlden. De tycker själva han är en helt underbar människa att få jobba med, han traskar runt med kaffekoppen i högsta hugg och med en cigg i mungipan över gården han har sin studio på och ser sådär ”mysig” ut. De tycker det är skönt att komma iväg ut till Skogsberg och jobba, mer blir helt enkelt gjort eftersom ”alla i bandet har damp och AD/HD så de har svårt att fokusera.” När de väl är där och jobbar blir det övernattning i ”Lillstugan” som byggdes 1812, och där händer det inte mycket på kvällarna då bristen på nymodigheter ekar. Men det är ett härligt ställe för att lägga upp fötterna på bordet och reflektera över dagens arbete med en whiskey i näven och någon skön film på den tv som finns.

För det nyaste tillskottet Mathias blir detta det första som vi får höra av honom från studion. Han plockades med i höstas och kändes som ett självklart val från allas sida då han sedan tidigare hjälpt bandet och är vän till dom alla. Första gången han satte sig bakom trummorna med dom stod det klart, de visste på en gång att detta var det absolut bästa för dom, och bara 4 rep senare stod han på scen med dom för första gången och levererade klockrent.

Hur är det att jobba med en sådan ingrodd Producent som Skogsberg?
– Både bra och dåligt, Tomas jobbar med dom gamla metoderna. I regel är det bra och ibland är det dåligt. Men vi vill att det ska bli en skön rock n’ roll platta, inte för skitig och inte för uppstyrd. En skön ballans mellan skit och glamour.

Era gamla singlar som nu blir inspelade på nytt för skivan, är det mycket som har förändrats, eller försöker ni hålla kvar i låten så mycket som möjligt?
– Låtarnas gamla känsla finns kvar, vi har nog inte ändrat mycket på stommarna. Men soundet blir ju otroligt nytt och skönt. Känns som att det blir bättre.

Er Nya singel  ”Fuck Me I’m Famous” skrevs av dig som 17-åring. Fanns det något syfte bakom den då, eller var det mer utav ”en kul låt”?
– Jag har alltid gillat fraser och titlar. Manson och Turbonegro är några som jobbar så. När man sitter framför en skön Quentin Tarrantino film skriver man bäst låtar med skönast fraser utan innehåll. Att skriva en låt som ”Fuck Me I’m Famous” är väldigt vågat, men att vara i musikindustrin är som att balansera på en jävligt skön gitarrsträng… Så vafan, Let’s go you punk!

Vem är det som skriver låtarna / musiken? Finns det någon liten mini-hitler bland er eller hjälper ni alla till på sina områden?
–  Man kan göra världens bästa låt av tre ackord och en käftsmäll. Kan man spela A G C och D så kan man skriva världens bästa låt. Sen vem i bandet som kommer på riff eller text det kvittar för oss. Vi är fyra idioter som inte har några vänner, gillar musik och krigsfilm, vi skriver tillsammans, och det känns som att det alltid kommer vara så.

Vilka är era största influenser? Vad får ni inspirationen ifrån?
–  Man tror nog att vi får influenser från andra artister, och det får vi men jag tror att det är mest från film. ”Death Proof” och ”Payback” är några filmer som blivit låtarna ”Impala” och ”Jane in a box” på nya plattan.

Varför tror du ni är så framgångsrika? Och hur tror du ni lyckats komma dit ni är idag?
– Jag fattar ingenting. Vi känns inte som ett typiskt Svenskt band. Kanske därför det också funkar. Men ni ska veta det att vi har delmål! Vissa mål har vi klarat, andra inte. Vi Spelar ju i ett band, men det har blivit mer utav en livsstil.

Ni har ju samarbetat en hel del med Jägermeister, hur påverkar det er?
– Vi gör vad vi vill med dom, och dom gör vad dom vill med oss. Tillsammans gör vi precis vad vi vill.

Efter intervjun kommer även bandet MYSTERIOUS WAY in som repar vägg i vägg med grabbarna, för att få tjuvlyssna lite på vad de har att erbjuda. De sätter igång starkt med den nya singeln ”Fuck Me I’m Famous” och alla rycks genast med i musiken. Ett par sekunder in i låten släpper jag tanken på att jag sitter i en liten sketen replokal i södra Stockholm. De släpper loss totalt och med den energin och det självförtroende de utstrålar känns det som jag ser dom på en stor scen med tusentals i en skrikande publik. Jag har personligen följt bandet ett bra tag nu, och tycker för varje gång att allt ser tightare och mycket mer genomarbetat ut, men denna gång slog dom hårdare än någonsin förr och det syntes på dom själva att det inte bara var jag som kände den känslan. Max frågar lite kaxigt efter att låten är slut om vad de andra i soffan tyckte om låten, och Tobias ger ett rakt och ärligt svar; ”Tight som fan! Det är ju svårt att bara sitta här med armarna i kors och bara sitta. Man blir ju party som fan!”.

Nu väntar en turné för att promota senaste singeln ”Fuck Me I’m Famous”, och de kommer resa runt i hela Sverige för att inta lokala klubbar och även ett par festivaler i sommar. Sen blir det lite stopp i Europa då de kommer gästa i bland annat Belgien där de gjorde stor succé förra året, och även Danmark och Holland. De startade release-kalaset på Harry B James i Stockholm nu i fredags (22/4) då släppet blev officiellt och du kunde för första gången kunna haffa tag i en snygg t-shirt tillsammans med singeln. Samma dag visades även videon till samma låt för första gången. Plattan kommer släppas senare i år, och Max tycker själv att den känns fruktansvärt bra, men innan dess kommer vi förmodligen att få smaka på en ny singel. För er som har Spotify kan ni passa på och lyssna på ”Fuck Me I’m Famous” här.

Alla bilder från replokalen som Peter Tvärberg var med och tog finns att kolla in här.

Vi lyckades sno med oss ett par sjukt snygga tröjor från dom också att tävla ut till er. I tröjorna har de tänkt till lite extra, så vid ”tvättlappen” finns det en kod till i-tunes där du kan ladda ner singeln gratis.

Det du behöver göra för att vinna är att fylla i fälten här under.


1:a pris; ”Fuck Me I’m Famous” hood + t-shirt.
2:a pris; ”Fuck Me I’m Famous” t-shirt
3:e pris; ”Fuck Me I’m Famous” t-shirt

About Author