The 69 Eyes – West End

0
The 69 Eyes – West End

Nuclear Blast
Släpps den 13 september

Efter 30 år är det många band som sedan länge har lagt hatten på hyllan. Så är inte fallet för vampyrerna ifrån Helsingfors. I tre år har tystnaden ekat, så varför inte dra ett 30-års firande och en ny platta i samma smäll. West End är studioalbum nummer tolv och bevisar att även goth ikoner kan skifta i färg.

Two Horns
Up öppnar upp alstret med en hårdare ljudbild och enstaka growlinfluenser. En ny nyans som klär bandet helt perfekt. Burn Witch Burn tar oss tillbaka till bandets typiska goth stil, men med hårdare gitarriff och snabbare trummor poleras genren och blir snäppet modernare. Cheyennas intro luktar HIM-nostalgi och det levereras för det mesta en instrumental refräng med körinslag. Tonerna av piano i både Change och 27 And Done är briljanta och snuddar på perfektion. Last House On The Left gästas av en hyfsat utdaterad Dani Filth (Cradle Of Filth) och hans bidrag känns mest onödigt i en låt som redan smakar mellanmjölk.

The 69 Eyes har tagit ett steg upp ur sin bekväma källare. Framför allt känns det som skivans instrumentala delar är mer kreativa och nytänkande. Sångaren Jyrki 69s majestätiska och knappast föränderliga stämma smälter fortfarande in i både nya och noslagiska sidor plattan bjuder på. Med West End i ryggen kan vampyrerna gosa ned sig i sina kistor med gott samvete.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Two Horns up
2. 27 & Done
3. Black Orchid
4. Change
5. Burn Witch Burn
6. Cheyenna
7. The Last House On The Left
8. Death & Desire
9. Outsiders
10. Be Here Now
11. Hell Has No Mercy

Medlemmar:
Jyrki 69 – sång
Bazie – gitarr
Timo-Timo – gitarr
Jussi69 – trummor
Archzie – bas

About Author