THE HAUNTED – ”Unseen”

0

The Haunted – ”Unseen”
(Century Media / EMI)

Jag tror att ”Unseen” kommer bli skivan som delar The Haunteds anhängare i två olika läger; på ena sidan har vi de som sular plattan i marken, trampar på den och drar den över gruset för att den ska repas och bli ospelbar, sedan glömmer de bort att skiva finns och går istället hem och lyssnar på ”Revolver” eller ”One Kill Wonder”. På den andra sidan har vi de som faktiskt kan lyssna på nämnda skivor och ”Unseen” utan att det uppstår konflikter i deras huvud. De som står på den första sidan lär stänga av redan efter inledande tvåtaktsmonstret ”Never Better”. Alla andra lär nyfiket lyssna till avslutande ”Done”.


Personligen står jag någonstans mittemellan. Jag har ingenting emot att The Haunted (eller något annat band för den delen) prövar något nytt, problemet är bara att jag inte riktigt fastnar för bandets nya radiovänligare (läs: Bandit-vänligare) musik.

Jag saknar energin som har funnits på bandets tidigare släpp, den där känslan av att bli överkörd av något stort och tung. Den infinner sig egentligen bara skivans första spår. Resten låter lugnare, vuxnare och mognare. ”Disappear” låter som ett stelt Tool , ”Motionless” låter för radiovänligt för att vara The Haunted och hela skivan är en besvikelse. och Peter Dolving`s (sång) stämband får under hela skivan en välförtjänt vila då han knappt behöver anstränga dessa.

Jag beundrar bandets vilja att försöka något nytt, men att ”Unseen” hittade in på svenska albumlistans femteplats är oförståeligt. Jag gissar att många inte hade hört skivan innan de tryckte på ”förboka”-knappen, och att hälften av dessa exemplar nu ligger i gruset nere vid vårt avlånga lands trottoarer.

Bästa Låt: ”Never Better”

Betyg: 3 / 10

Jimmy Rimsby

About Author