The Black Dahlia Murder – Nightbringers

0

Metal blade Records
Släpps den 6 oktober

Det uppmärksammade mordet på en svårt skändad Elizabeth Short, kluven itu och dränkt i sitt eget blod, gav namn åt det melodiska death metal-bandet The Black Dahlia Murder. Den Detroitbaserade gruppen är aktuella med sitt åttonde studioalbum Nightbringers. En platta om uressensen i death metal; individualism, mörker och uppror mot kristendomen.

Grundarna Trevor Strnad på sång, och gitarristen Brian Eschbach, har raffinerat receptet på strukturerat kaos. Nytillskottet Brandon Ellis (gitarr) prickar in obligatoriska skrytsolon, utan att avleda med tungmetall eller överdrivet pudelrockande. Blodiga historier skildras till neo-folkinfluerade slingor på dubbla guror. Detta sker i ett tempo som åsamkar åksjuka, en känsla jag har lärt mig att tycka om under plattans gång. Uppföljningen blir i form av breakdowns i andakt för andningspaus. Även om andningen är det sista man hinner tänka på när Trevor tar ursinnet till nya nivåer och inspirerar lyssnaren till vansinnesdåd. Förtvivlade vrål avlöser klena, men distinkta, death metal growl. Gitarrerna går i tusen skalor och blastbeats blir katalysatorn till att man kan konstateras vara galen.

Nightbringers är uressensen av death metal. Där Antikrist tar sig formen av galenskap och otyglat raseri. Vissa dyrkar satan, The Black Dahlia Murder skickar sina lyssnare till närmsta mentalsjukhus. För den här gången har man tagit det till en riktigt sjuk nivå. Överhängande risk för tillvänjning föreligger.

Betyg: 7/10

Spår:
1.Widowmaker
2.God And Serpent, Of Spectre And Snake
3. Matriarch
4. Nightbringers
5. Jars
6. Kings Of The Nightworld
7. Catacomb Hecatomb
8. As Good As Dead
9. The Lonely Deceased

Medlemmar:
Trevor Strnad – Vokalist
Alan Cassidy – Trummor
Brandon Ellis – gitarrist
Max Lavelle – Bassist
Brian Eschbach – Gitarrist

About Author