Throwback Thursday med Supralunar!

0

Ibland behöver man inte gå tillbaka så långt i tiden. Den här videon och singeln med Supralunar släpptes i början av juni i år precis innan bandet spelade på Sweden Rock Festival. Supralunar är en trio från Stockholm som har beskrivits som “The Darkness goes Beatles” eller som “Foo Fighters möter The Sweet”. Bandet har funnits i nuvarande sättning sedan 2010 och släppt EP:n Unzip To Rock och fullängdaren A New Hope. Den senare fick goda recensioner internationellt och hamnade även på P3 Rocks årsbästa-lista.

Spotify: https://open.spotify.com/album/1Zex9yhZZKYpOZDewDkBb3

– I videon till låten blir vi i Supralunar, äntligen, skolade till rockers och nu när vi har tagit examen är det dags att ställa skåpet, säger bandets grundare och sångare Petri Tuulik.  

For The Greater Good Of Rock’n’Roll är första singeln från den kommande plattan Ghosts. Videon till låten går i samma humoristiska anda som tidigare videos av bandet och flirtar med 80-talsvideos från band som Twister Sister och Van Halen. Videon utspelar sig i skolmiljö och är inspelad i samma skola där Petri Tuulik gick i högstadiet och även började spela i band.

– Det var sjukt roligt att återvända till dessa lokaler som inte hade ändrats mycket.

Petri har skrivit manus till video. För regi och foto står Andreas Rolfer Wrangö, som bandet har jobbat med tidigare. Albumet Ghosts släpps senare i år och blir bandets andra fullängdare.

– Jämfört med förra plattan är denna lite hårdare, lite mörkare och lite finurligare. Texterna handlar snarare om demoner, helvete och satan än om kärlek. Samtidig behåller vi det melodiösa och lekfulla, säger Petri Tuulik.
Medlemmar:
Petri Tuulik – sång och gitarr
Georgois Vamvatisicos – bas
Johann Enoksson – trummor

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.