Thundermother – Live på Metaltown 2013

0

dsc_8303Redan under sin premiärspelning på Göteborg Rockfest våren 2012 väcktes nyfikenheten hos många för det stockholmsbaserade bandet Thundermother. Även om dom inte fick plats i reportaget som gjordes framförde bandet en kanonspelning vilket har märks på uppmärksamheten som kom efter premiären. Bandet har hunnit med (förutom många spelningar) en turné i Italien och spelat som det första osignade bandet i historien på Close-Up båten.

Det är småkyligt och duggar lite minimalt när det är dags att köra igång årets Metaltown. Det är första dagen, och första bandet. Klockan är halv fem och trots den tidiga tiden på en torsdag har det samlats en godkänd skara framför Blood Stage. På utsatt tid går ett gäng självsäkra tjejer upp på scen och på backdroppen står det Thundermother.

dsc_8273Det är första spelningen för tre nya medlemmar. Sångaren Clare, basisten Linda och trummisen Matilda har bara varit medlemmar sedan i maj så bandet har inte haft alltför lång tid att spela ihop sig inför att gå upp på en sån här stor scen. Ryktena säger även att vissa medlemmar inte ens hunnit träffas innan Metaltown.

Clare verkar däremot inte vara nervös alls och hennes outfit visar att stenhårt och sexigt fungerar utmärkt ihop om man vill vara klassiskt snygg på scen. Clare rör sig till låtarna som att hon repat dessa länge och backas starkt upp av Filippa Nässil på sin vänstra sida, som även hon visar att dessa låtar kan hon.

När jag faktiskt vet om att det är en ny uppsättning av medlemmar är jag absolut förstående att bandet inte är helt samspelta. Däremot verkar bandet lite ovana att stå på en så pass stor scen. Det är väldigt stora ytor som inte används, och bandet håller sig helst nära varandra i mitten.

dsc_8236Det är fem kaxiga tjejer jag har framför mig som visar att dom skulle kunna blåsa mustaschen av vem som helst i publiken om dom bara skulle försöka. Tyvärr låter det ibland väldigt mycket inspirerat av Bullet som i sin tur andas AC/DC om man gräver djupare.

Jag tror att Thundermother kommer kicka ännu mer ass när damerna fått spela ihop sig och hittat sin personliga stil ytterligare, men dom är på rätt väg!

 

Missade ni Thundermother har dom många spelningar kvar i sommar, både i Sverige och Norge.

13/7 Tivoli Rock, Kristianstad
25/7 Örebro Stadsfestival
26/7 Skojsröjetdsc_8291
27/7 Wino’s Crew MC, Kleivi
28/7 Olsen på Bryn, Oslo
2/8 Rockviken Festival, Frövi
3/8 Rock Out Wild Festival, Sorsele

 

Setlist:
Man with blues
Im the fire
Dangerous kind
Saturday
Thunderous
Cheers
Shoot To kill
Rock n roll disaster

 

Bästa: Clare Cunninghams insats, trots att det var första spelningen med Thundermother.

Sämsta: Att utrymmet på scenen användes för lite.

Betyg: 6/10

About Author