Thundermother – Thundermother 

0

Despotz Records Thundermother 
Släpps den 23 februari

Sedan 2009 har Thundermother levererat rock’n’roll av förstklassig kaliber och synts på så väl nationella som internationella festivalscener. I början av 2017 stod det klart att samtliga medlemmar utom grundaren och gitarristen Filippa Nässil lämnar bandet. Dock är det som en säger, skam den som ger sig. På rekordtid har nya medlemmar värvats. Knappt ett år senare släpps den självbetitlade tredje skivan, inte illa pinkat av ett band som verkar i en genre med hård konkurrens.

AC/DC-vibbarna är påtagliga och genomsyrar låtarna som tuggar på i stadig fyrtakt skickligt spelad av Emlee Johansson. Gitarrerna levererar skönt gung och tekniska synkoper som livar upp med oväntade vändningar. De levererar viss variation till den i övrigt ganska spartanska ljudbilden. Balladen Fire in the rain är ett välkommet avbrott i rock’n’roll-tugget, likaså Filippa klassiska, riviga slingor och solon. Sångaren Guernica Mancini har sina rötter i soul och hittar en stil som varken efterapar föregångaren Clare Cunningham eller Bonn Scott (AC/DC). Det medför en frisk fläkt till Thundermother som helt klart är på god väg att hitta nya vägar i det väl nertrampade träsk som i folkmun benämns gubbrock.

Skivan är välspelad, bitvis progressiv och imponerande väl samspelt av en nyligen sammansatt grupp. Samtidigt som Thundermother försöker sig på att finpolera den stig AC/DC och otaliga andra band trampat upp går de också i samma fällor; samma gitarrljud och takt, liknande låtupplägg och allt som oftast samma tonart. Det går hem de första fem spåren, resterande åtta hade kunnat skalas av utan att påverka betygsättningen.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Revival
2. Whatever
3. Survival Song
4. Racing on Mainstreet
5. Fire in the Rain
6. Hanging at my Door
7. Rip Your Heart Out
8. The Original Sin
9. Quitter
10. We Fight for Rock N Roll
11. Follow Your Heart
12. Children on the Rampage
13. Won’t Back Down

Medlemmar:
Guernica Mancini – sång
Filippa Nässil – gitarr
Sara Pettersson – bas
Emlee Johansson – trummor

About Author