Twilight Force – Heroes Of Mighty Magic

0

twilightforce-heroesofmightymagic-300x300Nuclear Blast Records
Släpps den 26 augusti 2016

Har du en skiva som först retade dig så mycket att du var tvungen att höra den igen för att luska ut vad problemet var? Sedan satt du plötsligt där med skivan på repeat och tvingades erkänna att du var förälskad. Samt en smula förolämpad. Tack, Twilight Force. Tror jag. Dalkarlarnas andra verk Heroes Of Mighty Magic är power metal-versionen av en nyförälskelse. Klyschig, uppe i det blå och totalt obekymrad om hur överdriven den framstår.

Inledande ’Battle Of Arcane Might’ är som om Freedom Call och Rhapsody Of Fire hamnat i säng och avlat ett kärleksbarn. Ultrakäckt och med extra allt av det som gör genren så tacksam att håna: regnbågsfluff, ett överflöd av klaviatur och dubbeltramp till förbannelse. Min första reaktion är ett gapskratt. Skivans tre höjdpunkter ’There And Back Again’, ’Rise Of A Hero’ och ’To The Stars’ är löjligt beroendeframkallande. Det finns inte ett moln på himlen, inget tungt uppdrag eller ens en obesegrad drakjävel i sikte. ’Epilogue’ och ’Knights Of Twilight’s Might’ är de enda spår som går att invända emot. Det förstnämnda för att det inte ens är en låt, utan ett över sex minuter långt poänglöst gaggande som ska föreställa någon sorts sagoberättare. Det sistnämnda för att det låter som en mix mellan en paradmarsch och nationalhymn, vilket faktiskt förstör hela sagostämningen.

Heroes Of Mighty Magic är vad godis är vid lågt blodsocker: ljuvligt tills hjärnan ska gå från uppvaknande till aktivitet. Melodier, riff, sånginsatser, takter… inget består i minnet. Jämfört med föregångaren Tales Of Ancient Prophecies (2014) är den helt klart tyngre och maffigare, men den lider av exakt samma brist på personlighet. Problemet med Heroes Of Mighty Magic är att det är svårt att veta om den är så lättlyssnad för att den är oemotståndlig, eller för att den är så opersonlig att den inte lyckas fånga ens uppmärksamhet tillräckligt mycket för att störa – eller fastna.

Betyg: 7/10

Låtlista:
1. Battle Of Arcane Might
2. Powerwind
3. Guardian Of The Seas
4. Flight Of The Sapphire Dragon
5. There And Back Again
6. Riders Of The Dawn
7. Keepers Of Fate
8. Rise Of A Hero
9. To The Stars
10. Heroes Of Mighty Magic
11. Epilogue
12. Knights Of Twilight’s Might

Medlemmar:
Chrileon – sång
Lynd – gitarr och luta
Born – bas
Blackwald – keyboards, piano, fiol och cembalo
De’Azsh – trummor
Aerendir – gitarr

                                                                                                                                                                             Text: Julia Gill

About Author