Under The Church – Supernatural Punishment

0

Pulverised Records
Släpps den 10 november

Lever vi i den andra mellankrigstiden? Det vet vi inte än. När blev old school death metal specifikt old school? Precis som med tiden mellan krigen måste det gå ett okänt antal år innan vissa eror kan definieras. Det som är klart är att svenskarna i Under The Church försöker göra sitt bästa för att förvalta arvet från genrens storhetstid i början av 90-talet, då den fortfarande bara hette death metal.

Det rostiga gitarrljudet som ofta är signifikant för genren återfinns även på denna platta. Ett gitarrsolo inleder titelspåret, och för genast tankarna till The Hellacopters. Melodier och riff gör att det svänger och trallar rätt så trevligt i sann rockig stil. Även Ancient Ritual inleds med ett gitarrsolo, men resten av låten är inte fullt lika trallvänlig. När sedan Vitalizing Funeral drar igång med sitt pigga riff så vaknar man till igen. Avslutande Silence Of The Shadows har ett lugnare tempo och skulle passa på vilken karaokebar som helst. Överlag går inte skivan speciellt snabbt, den håller ett hyfsat jämnt medeltempo. The Death Of Innocence sticker inte ut hastighetsmässigt, men bjuder dock på sköna rullande trummor. Erik Sahlströms growlande är genretroget, man hör alltså till stora delar vad han sjunger.

Faktum är att hela skivan andas mer rock´n´roll än death metal. Det mesta går i dur snarare än moll. Om det inte vore för growlandet så skulle detta alster kunna misstas för att vara signerat av valfritt rockband. Genren death´n´roll finns redan, månne har Under The Church uppfunnit rock´n´death.

Betyg: 5/10

Spår:
1. The Stygian Horror
2. Supernatural Punishmen
3. Ancient Ritual
4. Staircase To Hell
5. Vitalizing Funeral
6. The Death Of Innocence
7. Crypt Of Pelvises
8. Wretched Disfigurement
9. Silence Of The Shadows

Medlemmar:
Erik Sahlström – sång
Erik Wallin – gitarr
Marcus Klack – gitarr
Lars Henriksson – bas
Erik Qvick – trummor

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer