Vampire – With Primeval Force

0

Century Media Records
Släpps den 21 april

Med sin självbetitlade demo från 2012 tog Göteborgsbaserade Vampire undergroundscenen med storm. Rå och aggressiv death/thrash metal av den gamla skolan som inte helt oväntat ledde till kontrakt med Century Media. Där har det hunnit bli en fullängdare och en EP innan bandet nu är tillbaka med sitt nya alster With Primeval Force.

Medan bandets självbetitlade debutskiva från 2014 kändes mer rakt på sak, i samma skola som Slayer och Destruction, är With Primeval Force mörkare och mer varierad. Något som märks redan i öppningsriffet till Knights of the Burning Crypt. Att sagda låt sedan dundrar igång med ett tremoloriff, ackompanjerat av ljudet från ett svärd som dras ur sin skida, höjer tuffhetsbetyget rejält. Det märks att bandet vidgat sina influenser, dock utan att glömma sina grunder. Skivan fokuserar mer på black/thrash metal än sin föregångare, ungefär som ett thrashigt Watain med aggressiviteten från Desaster. Mörkare musik och akustiska partier som i Revenants och Metamorphosis tävlar med blästrande Slayer-riff och tvåtakt. Allt ackompanjerat av Hand of Dooms (sång) avgrundsvrål.

With Primeval Force är en mycket rättvis uppföljare till sin föregångare med lagom mycket musikaliska förändringar som fortfarande visar att inga kompromisser tillåts. En som följt bandet sedan starten kommer inte att bli besviken när huggtänderna sitter så här djupt ned i pulsådern.

Betyg: 8/10

Låtlista:
1. Knights of the Burning Crypt
2. He Who Speaks
3. Metamorphosis
4. Skull Prayer
5. Midnight Trial
6. Revenants
7. Ghoul Wind
8. Initiation Rite
9. Scylla

Medlemmar:
Hand of Doom – sång
Command – bas
Black String – gitarr
Abysmal Condor – gitarr
Sepulchral Condor – trummor

Text: Shayan Jahanzadeh

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.