Venom Inc. – Avé

0

Nuclear Blast
Släpps den 11 augusti

På 80-talet myntade brittiska Venom termen black metal och kom därefter att släppa den ena genredefinerade plattan efter den andra. Sedan dess har ständiga medlemsbyten och bandbråk kommit att dominera bandets historia. Nu har tre före detta medlemmar, med originalgitarristen Mantas i spetsen, bestämt sig för att kaxigt släppa en debut under bandnamnet Venom Inc. Och tro det eller ej, men Mantas lyckas utan problem att slå sin gamla uppdragsgivare på fingrarna.

Skivan inleds med den över åtta minuter långa black metal dängan (och tillika öppningslåten) Ave Satanas som flirtar friskt med Venoms punkiga debut, Welcome to hell (1981). Denna typ av nostalgi varvas med mer industriella låtar som Dein Fleish där det läggs stor vikt på framtidsandan. Musikerna är skickligare än för tre decennier sedan, något som märks även under de mindre tekniska spåren. Trots bångstyrig basgång och stundvis grötig sång, som på Metal We bleed, levereras tekniska solon från både Mantas gitarr och Abaddons trummor.

Här finns något för alla – speed metal fantaster, industrirockare och thrash metal fans. Avé är en välskriven skiva som innehåller allt Venom spelade mellan 1989–1992, och lite därtill. Kort sagt är detta ett album som bjuder på förbättrad teknik, bättre mastring samtidigt som det är en flirt med det förgångna.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Ave Satanas
2. Forged in Hell
3. Metal We Bleed
4. Dein Fleisch
5. Blood Stained
6. Time to Die
7. The Evil Dead
8. Preacher Man
9. War
10. I Kneel to No God
11. Black n’ Roll

Medlemmar:
Demolation Man (Anthony Dolan) – Bas, sång
Mantas (Jeffrey Dunn) – Gitarr
Abaddon (Anthony Bray) – Trummor

About Author