Wacken Open Air Festival jobbar mot ler-och vattensamlingar

0

wackenrenov2017_2_638Den tyska kommunen Wacken är mest känd för världens största metal festival, Wacken Open Air, men under hösten har festivalområdet mest liknat månens kraterpräglade mark. Framtidens festivalbesökare lär inte dela samma leriga moshpit-minnen som tidigare besökare, då mängden regn och lera under de senaste två åren nådde en bristningsgräns för festivalarrangörerna, som nu tar till hårdhandskarna för att motarbeta denna plåga.

Innan vinterns ankomst har arrangörerna med hjälp av grävmaskiner och bulldozers jämnat till marken och tillförsett festivalområdet med ett mer effektivt dräneringssystem för att förhindra att framtida vatten och ler-samlingar skapas. Marken kommer i framtiden även vara täckt av antingen en blandning av gräs, klöver och senapsväxter eller grus, som ett extra skyddslager skyddslager. Under Wacken Open Air 2017 klipps invigningsbandet för detta nya system, som arrangörerna hoppas besökarna kommer uppskatta mellan all headbanging.

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.