Waldgeflüster – Mondscheinsonaten

0

Nordvis Produktion
Släpps den 8 mars

Trots att våren snart är här påminner det bayerska projektet Waldgeflüster om hösten – vad kan bättre beskriva en sådana melankoliska komposition som denna Mondscheinsonaten? Winterherz, artisten bakom projektet, skapar ett nostalgiskt ljudlandskap som blandar akustiska arrangemang med kallt atmosfärisk stämning.

Som tidigare material från Waldgeflüster genererar den nya skivan ett mystiskt klimat med repetitiva riff och melankolisk sång. En sådan atmosfär möts lyssnaren av på bland annat Rotgoldene Novemberwälder som är ett klassiskt exempel på projektets interpretation av atmosfärisk black metal. Winterherz utnyttjar sina erfarenheter väl i sådana kompositioner för att bygga ett rått, och minimalistiskt ljud med primitiva känslostämningar. Trots den specifiska kalla stämningen är skivans helhet väldigt lång – nästan en timme vilket är på tokt för långt för sådant material. Tidigare material från Waldgeflüster är ett bevis på att artisten kan spela in låtar som är 7-8 minuter långa (vilken är imponerande), men till exempel Gipfelstürme, ett spår som är mer än 12 minuter, är helt enkelt för lång och skulle utan problem kunnat delas upp i två kortare låtar.

Lyssnare kan ge Mondscheinsonaten en chans och betrakta den som en kuriositet. Trots att vissa låtar har potential är det många dystra och nostalgiska kompositioner som är monotona och väcker inget större intresse.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Einleitung
2. Der Steppenwolf
3. Gipfelstürme
4. Rotgoldene Novemberwälder
5. Und der Wind…
6. Von Winterwäldern und Mondscheinsonaten
7. Staub in der Lunge

Medlemmar:
Winterherz – sång, gitarr, bas, trumprogrammering
Thomas Birkmaier – trummor

About Author