Watain- Huskvarna Metal Fest 2018

0

Till introt av mässande röster och brinnande treuddar inleds kvällens spelning signerad Watain. Med en brinnande fackla i handen intar frontmannen Erik Danielsson scenen som inom kort står i lågor. Något man kan förvänta sig av Sveriges största kändisar inom black metal-scenen.

Brutalitet är bara förnamnet när trummorna annonserar inledningen till Storm Of The Antichrist. Ekande riff slår okonstlat och osofistikerat mot den råhet som är gruppen personifierad. The Child Must Die är menat att genom elden rena oss alla samtidigt som publiken erbjuds audiens i helvetet. Erik har bra tryck i pipan och musikerna fortsätter att pumpa på med den ena godbiten efter den andra. Ritualen innan det symboliska blodet kastas ut på publiken är ett inslag som följs upp av att delar av rekvisitan råkar fatta eld och en tjock och rutten doft sprider sig genom lokalen. Lika illa ska det lukta när gasen som driver på elden tagit slut och pyser på eftervärme. Besöket i Watains blodbad avslutas med The Serpents Chalice och en halvt uppbrunnen scen.

För den som söker efter en black metal-massaker med extra allt så är Watain rätt band för ändamålet. De skrämmande ansiktsuttryck som pryder musikerna under spelningens gång gör däremot den psykologiska skräckfilmen som är Watain mer verklig.

Betyg: 9/10

Foto: Sandra Thulin
Text: Gabi Mattsson

About Author