Watain – Trident Wolf Eclipse

0

WATAIN Trident Wolf Eclipse Släpps den 5 januari
Century Media

Glöm skönsång och trallvänliga melodier – när WATAIN återvänder med nytt släpp är det plattan i mattan och en ”dra-åt-helvete”-attityd i ren black metal-anda som gäller. Med Trident Wolf Eclipse går bandet tillbaka till sina rötter och säger farväl till det lugnare tempot och den rena sång som såg dagens ljus på förra plattan The Wild Hunt (2013).

Det går undan, det går fort. De avancerade, tekniska riffen har fått stå tillbaka för att få fram den urkraft som bandet besitter. En urkraft som ger dig en käftsmäll, en spark mellan benen och sedan ett långfinger upp i ansiktet. Furor Diabolicus är ett exempel på ovanstående kraft – här körs lyssnaren över med totalt mangel och ursinne som om bandet försökte tvinga solen att inte gå upp igen. Något som fortsätter skivan igenom. Towards The Sanctuary blir däremot ett kort avbrott i stormen och har en mer berättande utformning som påminner om låtarna på tidigare fullängdaren Lawless Darkness (2010).

Skivan är bra, men lider av att det krävs en hel del genomlyssningar innan den sträcker sig över medelbetygen. Ljudbilden är rörig och vid första anblick är steget tillbaka i utvecklingen knappast något positivt. Teknikaliteterna är saknade och det krävs en redig omställning i tänket innan det går fram att det här faktiskt är Watain i sin renaste form. Det är så här de ska låta, det ska skicka ett långfinger ut i etern. De ska helt enkelt vara kaos.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Nuclear Alchemy
2. Sacred Damnation
3. Teufelsreich
4. Furor Diabolicus
5. A Throne Below
06. Ultra (Pandemoniac)
7. Towards The Sanctuary
8. The Fire Of Power

Medlemmar:
Erik Danielsson – sång, bas
Håkan Jonsson – trummor
Pelle Forsberg – gitarr

Text: Pelle Jansson

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.