While She Sleeps – You Are We Speciel Edition

0

Nuclear Blast
Släpps den 20 juli

Until She Sleeps är ännu ett band från Storbritannien som bidrar med sitt strå till metalcore-stacken. Med tre album i baksätet släpper nu spelmännen en specialutgåva av kritikerrosade You Are We (2017). Specialutgåvor i all ära, men ibland är det som att springa till en perrong där tåget är inställt. En tur helt i onödan.

Intensiva Silence Speaks må vara bandets populäraste dänga till dags datum. I den avskalade alternativa versionen låter grabbarna mer som charmiga indierockare än metalcore-snubbar. Även Hurricane och Feels nya skepnader är avskalade på briljant vis och demonstrerar bandets räckvidd och förmåga. Dock känns Civil Isolation och Feels demos aningen onödiga så länge du inte är ett tvättäkta fan som vill djupdyka i hela bandets förlorade arkiv. I kontrast med You Are Wes lysande och explosiva metalcore-toner är I Am While She Sleeps en vackert ackompanjerad instrumental vaggvisa.

Det är ingen tvekan om att You Are We är bandets absolut viktigaste album. Kanske till och med något utav det bästa som släpps i metalcore-sammanhang under 2010-talet. Då kanske det inte är så konstigt att man vill krama ur varenda droppe som finns i denna specialutgåva. While She Sleeps gör det på ett helt godkänt sätt.

Betyg: 7/10

Spår:
1. You Are We
2. Steal The Sun
3. Feel
4. Empire Of Silence
5. Wide Awake
6. Silence Speaks
7. Settle Down Society
8. Hurricane
9. Revolt
10. Civil Isolation
11. In Antother Now
12. Feel (Alternative Version)
13. Silence Speaks (Alternative Version)
14. Hurricane (Alternative Version)
15. Civil Isolation (Demo)
16. Feel (Demo)
17. Fear In Change (Demo)
18. I Am While She Sleeps
19. Lost Ideas

Medlemmar:
Lawrence Taylor – sång
Mat Welsh – gitarr, sång, piano
Adam Savage – trummor, slagverk
Sean Long – gitarr, kör
Aaran Mckenzie – bas, kör

About Author