WHITESNAKE – ”Forevermore”

0

Whitesnake – ”Forevermore”
(Frontiers/EM)
Whitesnake ForevermoreWhitesnake har med senaste plattan ”Forevermore” fått mig åtminstone lite intresserad av mina gamla hjältar igen och jag hoppas kunna se dom på någon festival i sommar för nu är det ca 20 år sedan jag senast såg dom. Då som huvudakt tillsammans med Poison och The Quireboys i Globen och med Steve Vai på gitarr som då var glödhet med soloskivan ”Passion and warfare”.

Skivan har en stark öppningslåt i ”Steal your heart away” som känns sådär lagom bluesrockig på typiskt Whitesnake-manér och jag gillar låten men den blir lite väl mycket 80-tal om ni förstår vad jag menar. Speciellt i solot blir det i mitt tycke för mycket ”kolla vad jag kan lira snabbt och coolt” men jag köper det ändå.  ”Dogs in the street” är en annan låt jag gillar som för tankarna till 90-talsupplagan av Whitesnake, annars så känns plattan ganska medioker.

Jag måste medge att jag hade större förhoppningar på bandet som gjort låtar som ”Here I go again”, ”Fool for your loving” och brottarhiten ”Is this love” men hur som helst så har David Coverdale ännu en helt fantastisk pipa trots att han börjar bli till åren. Live vill jag höra de gamla hitsen och kanske max 2 låtar från nya plattan för den tillför inte något nytt till Whitesnakekatalogen tyvärr. Sammanfattning: Ljummet…

Betyg: 5 / 10
Timas Eliasson

About Author