Wolf – Debaser Strand, Stockholm

0

Datum: 2016-12-11
Det blir både vargflin, arbetarklassrevolt och heavy/speed metal av ypperlig kvalité när Örebros finaste kommer på besök. Något som sker på tok för sällan i huvudstadens kvarter. Med sju gedigna vax i repertoaren är kvartetten lika bitiga av sig som deras eminent starka chilisås. En smakupplevelse undertecknad avråder ifrån om en inte vill känna av hur Kalle Anka-universumets ”lösidrös”skulle fungera i praktiken. Den skrala uppsamlingen av människor framför scenen är däremot under all kritik, speciellt som den till stor del består av andra musiker snarare än inbitna fans.

Bandet tycks däremot inte hänga läpp (huggtand?) för det. Utan både sans och reson sparkar de igång i blixtsnabba Shark Attack vilket går väl hem i öronen. Nävar åker upp i luften, hårmaner flyger och allsång råder. Så långt är allt gott och trots en intensitet-dipp i mitten av framträdandet blir det vare sig tråkigt eller uttjatat att höra sångaren och gitarristen Niklas ”Viper” Stålvind uppmana till busstreck. Även om utlottningen av den Wolf-betonade presentkorgen känns som ett inslag värt en uttråkad gäspning och en spontanskyldig applåd är kvällens gästframträdande desto roligare. Med gladlynt fingerfärdighet gör W.A.S.Ps gitarrist Doug Blair entré vilket resulterar i ett själaglatt gitarronani från samtliga strängbändare på scenen.

Wolf är bandet som alltid levererar på en stabil nivå och ständigt sparkar uppåt. Även om grabbarna inte överraskar så finns  spelglädjen där och deras fingertoppskänsla för att snickra ihop intressanta låtlistor ska sannerligen inte underskattas. Kvällen bjuder inte på något spektakulärt men fungerar snarare som ett lekfullt kärleksbett som slussar en in i en ny arbetsvecka med sprängfyllda energireserver.

Betyg: 7/10

Fler livebilder hittar du här – LÄNK

Text och foto: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.