Wolfbrigade – Hus 7, Stockholm

0

Datum: 2019-11-16

Medan Powerwolf intar Fryshuset med sin dansanta power metal manglar punk/death metal hybriden Wolfbrigade på i ett d-takts kör. Här är det lykantropisk punk som firar släppet av inget mindre än den tionde plattan i karriären. The Enemy: Reality är en titel som säger mycket om både musiken och publiken.

Det blir kängpunk med extra mycket blottad käft, vilket blir smärtsamt påtagligt när bandet drar igång med The Wolfman och golvet omvandlas till blodig en mosh pit. Både musiker och publik slänger sig in i musiken med huggtänderna blänkande varvid stålväggar och ölstinn svett blir en perfekt inramning. Det är småskaligt och intimt, precis som det ska vara. Här gör det bra ont att stå långt fram. Det blir dessutom en halv takts paus i det högoktaniga när folkmusikslingorna från From Beyond fyller haket. Dock är detta försumligt för strax därefter matar bandet på med det ena ylande riffet efter det andra.

Det är en blåslagen men lycklig publik som linkar ut från Hus 7. Vilket är förståeligt, det har varit brakkalas med extra allt. Kvar på toppen har vi Wolfbrigade som fortsätter att vara en känga i skrevet, sönderslitna stämband och en adrenalinrush dränkt i rock’n’roll.

Betyg: 9/10

Foto och text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.