Ytterligare 10 akter klara för Sweden Rock Festival!

0

1508154_811162168927250_26259738611438798_n
Sedan tidigare har 38 band till nästa års Sweden Rock Festival utannonserats. Nu kan vi presentera ytterligare tio:
Gitarrlegendaren Slash, vars senaste album World on fire gick in på Svenska albumlistans förstaplats härom veckan, kommer till Sweden Rock för första gången nästa sommar. Och han gör det naturligtvis tillsammans med Myles Kennedy (även i Alter Bridge) och vapendragarna i kompbandet The Conspirators. Räkna med både nya, egna låtar och klassiker från både Guns n’ Roses och Velvet Revolver i setlistan!

Ett av 80-talets stora band var Dokken, som var stilbildande i att kombinera traditionell hårdrock och melodier modell det vi nu kallar pudelrock. Bandet har inte spelat på Sweden Rock sedan 2001, så det är hög tid för en återkomst. Noterbart är att utöver sångaren Don Dokken, trummisen Mick Brown och gitarrfantomen Jon Levin så ingår välkände sångaren Mark Boals, som sjungit med bland andra Yngwie Malmsteen och Royal Hunt… som bandets basist!

Hardcore Superstar från Göteborg är sedan några år ett av Sveriges populäraste hårdrocksband. Deras senaste Sweden Rock-framträdande drabbades av en kraftig regnskur och även om en stor del av publiken tappert stod kvar känns det motiverat att ge dem en ny chans nu.

1998 bildades ett band i Stockholm av medlemmar av Katatonia, Opeth och Edge Of Sanity för att spela riktigt, riktigt gammaldags death metal. De tog namnet Bloodbath och blev snabbt ryktbara som något för death metal-finsmakare, och närmast mytomspunna eftersom de nästan aldrig spelade live. Tidigare i år kom fjärde albumet Grand morbid funeral, med Nick Holmes (Paradise Lost) som ny sångare. Deras SRF-framträdande blir enda Sverigespelningen i sommar.

Pat Travers hör till den kanadensiska hårdrockens stora legender. Han debuterade 1976 och hade redan då sin egen stil: i grunden bluesbaserad hårdrock kryddad med såväl djärva taktarter som rena popmelodier. På hans mer sentida verk är blues vanligtvis den mest dominerande influensen, och det mycket speciella Traverssoundet i gitarrspelet är fortfarande tydligt.

Schweiziska Eluveitie är ett av de mest framgångsrika av vår tids folk metal-band. Deras sound är en blandning av melodisk death metal och keltisk folkmusik, med ett antal traditionella instrument som säckpipa, fiol och diverse olika flöjter. 2015 debuterar de på SRF, vilket också blir deras enda Sverigekonsert.

Refuge är i själva verket den klassiska upplagan av tyska heavy/power metal-ikonerna Rage, det vill säga Peavy Wagner (sång/bas), Manni Schmidt (gitarr, ex-Grave Digger) och Chris Eftimiadis (trummor). Trion återförenas för att enbart spela material från den mest hyllade perioden i Rage-historien, 1988-1994, då album som Perfect man, Secrets in a weird world, Trapped och Missing link släpptes. Namnet Refuge används eftersom dagens Rage, där frontmannen Peavy huserar till vardags, fortsätter att existera.

Thin Lizzys ledare Phil Lynott (RIP) kallade keyboardisten Darren Wharton för bandets mest begåvade medlem någonsin. Samme Darren Wharton är sedan 1985 frontman och ledare för Dare, inledningsvis ett melodiöst hårdrockband som övergått till ett sprödare och mer keltiskinfluerat sound. Våren 2015 släpper Dare sitt åttonde studioalbum, kort före bandets återkomst till Sweden Rock.

Dan Hylander skrev in sig i den svenska rockhistorien som ledare för Raj Montana Band. När bandet lades ner 1984 gick Dan Hylander vidare som renodlad soloartist och producent åt bland andra Totta Näslund och Tomas Ledin. 2011 gjorde han framgångsrik comeback med Den försenade mannen, och 2015 dyker han upp Sweden Rock – en lämpligt rockig setlist utlovas.

Igår blev även svenska Egonaut klara för Nemisscenen!
Längre biografier om de klara banden, annan information och biljetter finns på www.swedenrock.com

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg 3-6 juni 2015. Biljetterna är släppta.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.