Zephyra – Fall.Rise.Conquer

0

Zephyra – Fall.Rise.ConquerSjälvsläpp
Släpptes 17 april

Familjeföretaget Zephyra från Borås levererar nu sin tredje fullängdare. Med sin melodiska death metal/death core, rejält uppblandad med skitig och tung thrash, har de kommit en bra bit på sin resa mot framgång.

Fall.Rise.Conquer är på alla sätt ett väl genomarbetat album. Sedan skivdebuten för fem år sedan har låtmakarna Åsa och Tony Netterbrant (sång/gitarr) hittat en egen stil. Inte minst bidrar Åsas säregna blandning av klar skönsång och growl i samma strof till något helt unikt. Öppningsspåret, Dreams Denied, inleds med en snygg syntslinga som gitarr och bas snart manglar sönder. På ett positivt sätt. Det märks tydligt att Tony och Al Rinald (bas) har kört tillsammans under en längre tid. Tillsammans bygger de upp en tung och rejäl ljudbild och låter sina instrument komplettera varandra väl. Boråsarna har valt att ta med två låtar på svenska där den andra, Svart Smärta, sticker ut från mängden. Det är ett nummer som blandar flera grepp som lugnare partier, vråltunga riff och growl på körsång. Mot slutet hittas My Pain, ett rått stycke med inte helt oangenäma vibbar av Eurythmics gamla dänga Sweet Dreams.

Materialet är väldigt variationsrikt och det är svårt att tröttna på plattan. Dock kan det mellan varven saknas den där extra gitarren som hade gett låtarna extra dynamik och företagets resa mer fart mot framgången.

Betyg 8/10

Spår
1. Dreams Denied
2. Fånge i Frihet
3. Waiting for Nothing
4. Nothing Else Matters
5. Paper Crown
6. After the Meltdown
7. Svart Smärta
8. A Letter for You
9. My Pain
10. Man Chooses, Slaves Obey

Medlemmar
Åsa Netterbrant – sång
Tony Netterbrant – gitarr/sång
Al Rinald – bas
Kujtim Gashi – trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.