Albumrecension: NALE – ”Ghost Road Blues”

0

Jag hade min första kontakt med Stockholmsbandet NALE sommaren 2011 i Södertälje på Pretzeltown Festival. Bandet spelade på den lilla scenen, men lockade mer publik än bandet som samtidigt spelade på stora scenen. Så jag bestämde mig för att kika på kalaset, och jag är än idag väldigt glad över att jag bestämde mig för att kika på det lilla bandet som spelade på den lilla scenen. Sedan dess så har jag varit ett troget fan och har sett NALE live ett antal gånger sedan dess.

Bandet har tidigare släppt två musikvideor, till låtarna Love.Lust.Pain samt The Fun In Funeral, vilket är det enda man har fått höra från debutplattan Ghost Road Blues innan plattans släpp, och jag har varit väldigt nyfiken på hur resten låter ett bra tag nu, och när jag äntligen fick chansen så satte jag mig ner och lyssnade på en gång. Jag kan säga att skivan fortfarande går på repeat hemma hos mig.

Hur ska man beskriva Ghost Road Blues egentligen? Det är faktiskt en rätt knepig fråga, men ändå inte. Bandet beskriver sitt sound som ”Metal n’ Roll”, vilket är en rätt bra beskrivning enligt mig. Det låter helt enkelt som en blandning mellan ösig modern metal och svängig rock n’ roll.

Plattan drar igång med låten Basher, som ärligt talat är den låten jag gillar minst. Efter att ha lyssnat på plattan ett dussin gånger så känns den låten lite tråkig, så jag brukar numera skippa den låten och hoppa direkt till det roliga. Resten av plattan är faktiskt riktigt bra. En perfekt blandning mellan hårt och catchy som aldrig blir för mycket eller för lite av något.

Matte Blom bjuder på sång som stundtals påminner om Peter Dolving (ex. The Haunted, Rosvo m.fl.) men med en modernare touch. Det instrumentala är vidrigt bra det med, och jag har faktiskt inget att klaga på det. Jag gillar faktumet att bandet fokuserar väldigt mycket på just groove, det där sköna gunget som ser till att man sitter och gungar huvudet i takt till musiken oavsett om man vill det eller inte.

Nu har vi alltså kommit till slutet av recensionen, och då är det dags att sammanfatta skivan lite snabbt. Jag känner att jag är lite kass på det just idag, så jag säger helt enkelt såhär. Tycker du om modern metal? Tycker du om rock n’ roll? Är du sugen på något fräscht? Då borde du nog testa på NALEs debutplatta Ghost Road Blues. Se på fan, det gick ju bra!

Så vad väntar du på? In på iTunes och köp skivan nu, du kommer inte ångra det.

Bäst: From Shit To Salvation, The Fun In Funeral & Catch 27.

Sämst: Basher.

Betyg: 8/10.

/Ahmed Jelaca

About Author