Mister Misery – Unalive

0
Mister Misery – Unalive

Släpps 4 Oktober
Arise Empire

Nattetid har Stockholms gator fått nya besökare i form av ett levande skräckkabinett. Mister Misery är ett ungt skivdebuterande band som håller sig i gränslandet mellan emorock, hårdrock och metal core. Även om resan har gått snabbt sedan bildandet i början av 2018 så verkar gänget ha vägen utstakad och klar för sig.

Den här bakgatan är kantad av attribut från bland annat goth och glam och musiken känns emellanåt som en osalig blandning av mycket knasigheter. Skivan inleds i 3/4 takt med The Blood Waltz. Redan här börjar funderingarna kring vad detta är för något. Egentligen. Är det nytt? Eller är det gammalt? Ta lika delar W.A.S.P, Poison, Bullet For My Valentine och kör genom regissören Tim Burtons verklighetsuppfattning så är du nog ganska nära. Det är snygga riff som levereras av Alex Nine (gitarr) och Harley Vendetta som både står för sång och gitarrspel. Denna snygghet står sig på de flesta spåren skivan genom. Inte minst på första singeln My Ghost, en svängig dänga som för tankarna till något av Danny Elfman på steroider. Starkaste låten i samlingen är förmodligen Stronger. Detta är ett nummer med rejäl tyngd och en stor dos tydlighet vilket är ett plus i denna något förvirrande kakafoni.

Det är utan tvekan en stark debut men ack så spretig. På resan längs den här vägen dyker det upp många referenser och brottstycken till kända klassiker. Ingen av låtarna fastnar tillräckligt för att snurra på repeat. Snarare går tankarna osökt till början av filmen Nightmare Before Christmas och det excentriska introt This Is Halloween.

Betyg: 5/10

Spår
1. The Blood Waltz
2. You And I
3. Tell Me How
4. My Ghost
5. Legion
6. Dead Valentine
7. Alive
8. Rebels Calling
9. Stronger
10. Live While You Can

Medlemmar
Harry Vendetta – sång/gitarr
Alex Nine – gitarr
Rizzy – trummor
Eddie Crow – bas

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.