Battle Beast – Folkets Park, Knislinge

0

IMG_0589Strax innan klockan 21.00 på Fredagskvällen går det instrumentala, lite smått dramatiska introt igång till finska Battle Beast spelning. Det är ganska glest med folk i lokalen till en början, men fortsätter hela tiden att fyllas på. Det var inte förrän kvällen innan jag fick reda på att det snabbt växande bandet skulle stå på scen i Folkets Park, Knislinge. Jag är lite smått chockad över att få se dem mitt i de skånska skogarna, men samtidigt förväntansfull över hur deras starka, melodiösa och välpolerade power metal kommer att låta live – när den är så fulländad på platta.

Scenen är så liten att det är svårt för sexmannabandet att röra sig, men vad gör det när de öppnar kraftfullt med Let It Roar och Noora Louhimos röst ger mig rysningar längs hela ryggraden och tillbaka.  Jag behöver inte vänta länge på att ta reda på ifall det här håller inför publik eller inte för jag fylls omedelbart av en eufori där mitt hjärta slår i takt till musiken och där kvällen bara har börjat, men Battle Beast dominerar omedelbart.

Bandet bländar mig redan från start, allra mest Noora. Tanken som slår mig under Out On The Streets är hur det hade varit att se dem på en större scen, det känns som att det är där de hör hemma. Over The Top, Machine Revolution och Into The Heart Of Danger är alla låtar som har förmågan att ge ett maximalt lyckorus och de har utan tvekan material som håller hög standard.

Det är under Kingdom som Battle Beast presenterar sig ordentligt och publiken får se vad de går för. Allting känns så perfekt och kraftfullt att det framkallar permanent gåshud. Bandets öde ligger i händerna på dem själva – de kan erövra kungariken om de vill och ta en bestående plats på metalscenen.IMG_0594

Noora är en exceptionell sångerska, vilket bevisas ännu en gång under Enter The Metal World från albumet Steel och resterande bandmedlemmar är lika bra musiker. Förhoppningsvis får jag chansen att se det finska power metal-bandet på en större scen inom den närmsta tiden. Jag skulle i vilket fall som rekommendera er som inte har hört bandet att hålla koll på dem, det är band som Battle Beast som ger mig hopp om en ljus framtid inom metal. Tack, för att ni satte mitt hjärta i en farligt hoppfull brand denna kväll.

Bästa: Out On The Streets
Sämsta: Jag vill se bandet på en stor scen, det är där de hör hemma.
Betyg: 9/10

About Author