A Taste Of Chaos 11/12 -09

0

 
Vi anländer till destination Stockholm en stad där planerarna av vägarna måste setat på efterfest å planerat detta ormhål av vägar på ren jävelskap.
Siktar på globen och hamnar där så småning om efter en hel soppsäck med ord som sällan skådats mer än i näheten av jordytan.
Kliver upp vid Globen och sjukt mycke folk både vid Hovet och vid Globen det   är ju Idol Final samtidigt i Globen som det är In-Flames på Hovet, kontrastrikt?

Första band att kliva på scen är ”Maylene and the sons och distaster” och det är inte så mycke folk inne ännu men de som står vid scen och de som sitter på sittplasterna verkar lite halvt förväntansfulla men kommer inte riktigt igång.
Ljudet är klockrent men det verkar inte spela nån större roll vad bandet gör så får de inte riktigt med sig publiken, lite synd då de gör en hyfsad spelning.

Band nr:2  ”Everytime i Die” lite mer folk har tagit sig ner från baren och tempot ökar lite men det är fortfarande mycke tomma ytor kvar, bandet kör  fullt race från start och sångarne hoppar även av scen och kliver ner och sträcker sig över kravallen för att komma fansen närma, då är det nästan så ett ”Klick” hörs genom Hovet där fick de med sig publiken ett stadigt gungande, hoppande och headbangande huven, på de få som limmat sig fast framför kravallen.

Band nr:3 Dead By April som jag personligen gillar, har samma problem som föregående band, mellan varje band skall det roddas av snabbt innan nästa ska in vilket gör att folket dör lite på vägen, de har svårt att få igång publiken även då de gör en guldshow, det låter bra, de har ett klockrent ljusspel och showen och energin de själva står för är ruskigt nice.
De fick även igång en ”Wall of Death” som går att hitta på youtube. Och som 3:e band i ledet så börjar publiken bli varm i kläderna och det börjar bli en hel del folk.

Band nr:4 ”Killswitch Engage” här har nåt hänt med publiken, vet inte om det är så att de brunnit nånstans på vägen eller om ölen är starkare än den borde men helsikes nu är det tryck i publiken.
Bandet gör en brakshow, Adam Dutkiewicz (gitaristen med capen som inte kan stå still) ser helt malplacerad ut som en färgklick i en svartvit film men jävlar vilket ös.
Redan när de kliver in på scen börjar folket och från första trumslagen känner man hur värmen ökar i Hovet. Riktigt riktigt bra.

In Flames ja vad säger man det är In Flames dock nånting jag märkte var att band 1-4 var ljdet riktigt högt på alla ställen där även sången, men nu när infames kliver på är just ”sången” otroligt tyst i jämförelse.
Men som sagt det är In Flames, Ett jävla röjj både på sittplasterna och på folket som har ståplatser, publiken hakar på i texterna, folk lyfts över kravallen det är röjj precis hela vägen från start till slut. SJUKT BRA DRAG!!!

/Stefan Gustafsson

 

About Author