Abhorrence . Totally Vulgar

0

Svart Records
Släpps den 10 februari

Vår kalla granne Finland har fostrat death metal mangel i världsklass, som Children of Bodom, Wintersun och Amorphis. Men utan finsk death metals Yggdrasil, det vill säga Abhorrence, skulle många av dagens finska metalband inte existera. Med endast en EP Abhorrence (1990) och en demo Vulgar Necrolatry (1990) från ungdomens år i bagaget reste sig finnarna ur askan från sin splittring 1990 och drog igång en återföreningskonsert på Tuska Festivalen 2013. Ett uppträdande bandet nu släpper på skiva för alla som inte kunde närvara.

Redan från första draget på gitarrerna vinner Totally Vulgar priset som mest välpolerade liveinspelning. Kristallklar mixing skapar en väldigt bra balans mellan alla de olika akustiska ingredienser, trots att trummorna smått efterliknar kuddar som slås mot huvudet. Efter ett otroligt klyschigt ambient parti drar gitarrernas ylande igång Pestilential Mists. Trots att publiken varken kan ses eller höras känns det i lurarna hur hår flyger åt alla håll och nackar knäcks i takt med den finska pansarvagnens frammarsch. Med svängiga fills och kulsprute-blast beats låter Rainer Tuomikanto som en låda dynamit bakom trummorna. Speciellt i Adoration of Abscessed Cadavers och Pleasures of Putrid Flesh. Uppträdandet avslutas med ett redigt death metal party när Disintegration of Flesh och Vulgar Necrolatry binds ihop till enom inte lämnar några överlevande.

Det var länge sen Abhorrence marknadsför sina Hello Kitty demokassetter i olika fanzines. Men med alla år på nacken lyckas bandet ändå leverera en konsert som håller ungdomens fana högt. Totally Vulgars låtar är klippta och producerade på ett sådant sätt så det känns mer som en finslipad demo än en liveinspelning. Säg vad man vill om Amorphis, men letar man efter den bästa finska käftsmällen så har man hittat rätt i det förenämnda bandets föregångare.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Intro – The Cult
2. Pestilential Mists
3. Holy Laws of Pain
4. Devourer of Souls
5. Caught in a Vortex
6. Adoration of Abscessed Cadavers
7. Pleasures of Putrid Flesh
8. Disintegration of Flesh
9. Culgar Necrolatry

Medlemmar:
Jussi Ahlroth – Bas
Tomi Koivusaari – Gitarr
Kalle Mattsson – Gitarr
Jukka Kolehmainen – Sång
Rainer Tuomikanto – Trummor

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.