Accept – The Rise of Chaos

0

Nuclear Blast
Släpps den 4 augusti

Få var förmodligen de hårdrockare som inte spenderade 80-talet med att sjunga att de var lika snabba som hajen med ett metalhjärta av stål och (pung?)kulorna mot väggen. Nu har dock det ljuva 80-talet förvandlats till 2017 och de forna teutoniska heavy metal hjältarna fortsätter att trampa i samma mellanmjölksskål som de serverade med förra skivan Blind Rage (2014). The Rise of Chaos är en fullängdare om världens förfall men den kunde lika gärna vara självbiografisk.

Tråkiga hockeykörer, trötta riff och mediokra refränger. De tre komponenterna du verkligen inte vill inleda en skiva med trycks brutalt upp i ansiktet på en likt en fuktig tvättrasa. Kalla skivan vad du vill men så värst mycket kaos går inte att skymta. Snarare känns helheten alltför tillrättalagd. Efter en intetsägande inledning är det först vid Analog Man som musiken tänder till. En urfånig dänga om en missanpassad man som hellre dyrkar vinyl och kassetter än mp3-filer men som med sina Balls to the Walls-vibbar blir pikant charmig. Det är dessutom första låten som känns genuint tyskt allsångsvänlig. Därefter sprutar bandet ur sig den ena topplåten efter den andra. What’s Done is Done stoltserar med en rivig Mark Tornillo (sång) i toppform och Worlds Colliding har en riktigt fin och adrenalinstinn öppning som får blodet att pumpa. Det tråkiga är dock att de finaste karamellerna först kommer på sista raksträckan.

Det sägs att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ett totalt värdelöst uttryck när det kommer till musikalbum. Ett halvt alster av dåligt förspel kan inte försvara en alltför futtig orgasm. Accept fortsätter att bevisa att de går på tomgång och ska de behålla något av hajbettet vore EP-singlar att föredra i framtiden. För när det är bra är det riktigt bra men det är alltför sällan som det verkligen glimrar till.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Die by the Sword
2. Hole in the Head
3. The Rise of Chaos
4. Koolaid
5. No Regrets
6. Analog Man
7. What’s Done Is Done
8. Worlds Colliding
9. Carry the Weight
10. Race to Extinction

Medlemmar:
Peter Baltes – bas
Wolf Hoffmann – gitarr
Mark Tornillo – sång
Christopher Williams – trummor
Uwe Lulis- gitarr

Text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.