Aerosmiths trummis stämmer bandet – dagar före Grammygalan

0

 

Aerosmith

Foto: Pressbild/Live Nation

Söndagen den 26 januari ska Aerosmith hyllas på Grammygalan. Nu har bandet stött på problem – de stäms av deras trummis Joey Kramer för att ha brutit mot kontrakt. 

Enligt en stämningsansökan som amerikanska CNN tagit del av stämmer trummisen Aerosmith för att ha hindrat honom från att uppträda med bandet efter en lindrigare skada. När Joey Kramer var borta på grund av skadan togs en temporär trummis in, men när han själv menade att han var redo att återta sin plats bakom trummorna tog det stopp. Enligt stämningsansökan var det hans egna bandmedlemmar som hindrade honom från att spela med bandet. Kravet var att han skulle kunna visa att han var helt återställd och kunde leverera på en rimlig nivå. Bandet föreslog att han skulle göra en audition, vilket han till slut motvilligt gjorde. Inte ens då fick han komma tillbaka, menar han.

Det handlar inte om pengar, menar Joey Kramer, utan att han missar sin egna hyllning. När Aerosmith hyllas på Grammygalan för deras livslånga bidrag till musikindustrin kommer han inte få medverka. I stämningsansökan menar Joey Kramer också att andra medlemmar i Aerosmith varit borta på grund av skador eller rehabilitering för droger utan att behöva göra en audition för att få komma tillbaka.
Till People svarar bandet på stämningsansökan och ger en annan bild. Övriga Aerosmithmedlemmar menar att det är Joey Kramer själv som inte känt sig redo att komma tillbaka, även om de uppmuntrat honom. Han ska också ha väntat till sista stund att acceptera inbjudan till Grammy, vilket resulterar i att bandet inte hinner repa med honom och därför spelar med annan trummis under galan.
Grammygalan, inte att blanda ihop med svenska Grammisgalan, äger rum den söndagen den 26 januari. Aerosmith kommer hyllas av bland andra Alice Cooper och Foo Fighters.

About Author