Alice Cooper & Powerwolf till Sweden Rock

0

showBandPhotoIdag meddelade Sweden Rock att legendaren Alice Cooper är klar för nästa års festival. Cooper behöver ingen större presentation men det här meddelar festivalen via sin hemsida:

”I början av 70-talet definierade han, och bandet som då bar hans namn, chockrocken för all framtid. Det är denna epok som bildat skola för flera generationer, inkluderat namn som Kiss och Marilyn Manson. Man behöver bara nämna låttitlar som ”School’s out”, ”Billion dollar babies”, ”I’m eighteen” och ”No more Mr Nice Guy”. I slutet av 80-talet kom nästa storskräll. Den garvade ringräven blev stjärna även inom pudelrocken – med hits som ”Poison” och ”Hey stoopid” erövrades ännu en generation. Och så vidare. Fenomenet som är Alice Cooper fortsätter att fascinera än i dag. På nästa skivsläpp handlar det om covers, Alices egna favoriter från 70-talets gryning. På scen handlar det däremot om detsamma som alltid har gjort honom unik. En storslagen show, mättad med rysligheter men där leendet aldrig är långt borta.”

showBandPhotoIgår blev även det tyska/rumänska bandet Powerwolf klara för festivalen. Varulvar, vampyrer och falska präster från Rumänien – det är vad den operaskolade sångaren Attila Dorn skriver texter om. Ett band som förenar power metal och goth metals humor. 2007 släppte man sitt andra album Lupus Dei och fick ett stort genombrott, nu kan ni alltså se bandet på Sweden Rock Festival 2014.

About Author