Art Nation & Haunted By Destiny – Backstage Rockbar, Trollhättan

0

Datum: 2017-09-29
När hösten kommer och mörkret tränger sig på finns det två saker att göra. Gå under jorden eller gå ner i källaren på Backstage Rockbar. Här förvandlas alkohol till D-vitamin och scenlampor till strålande solljus. Just denna kväll lurar överraskningarna i alla hörn. Det är nämligen ett sprudlande Art Nation, och ett kaxigt Haunted By Destiny, som får stå för fredagsunderhållningen denna höstafton.

Haunted By Destinty
Haunted By Destiny
När kvällssolen lagt sig, och höstkylan slingrar sig kring ryggraden, är det Haunted By Destiny som får i uppgift att göra åskådarna varma i kläderna. Bandet (som är en salig blandning av metal, pop och rock) rustar upp för någonting som känns näst intill omöjligt. Med ett sparsamt publikhav, liten scen och en hyfsat dold bandidentitet är det inte helt hundra att bollen landar i mål. Men frukta icke. Fyra sketna rockgrabbar ger 110 procent på diverse instrument, samtidigt intar Evelina Eliasson (sång) scenen med en sjuhelvetets attityd och ett scenspråk likt en tjugo år yngre Gwen Stefani (No Doubt). Till slut vågar sig publiken fram till kedjan som separerar golvet från scenen. Tyvärr fastnar inte låtarna i huvudet. Men motivationen och “dra-åt-helvete”-attityden är på topp. Vilket kan översättas till att uppgiften är avklarad.
Betyg: 7/10
Art Nation
Art Nation
Art Nation har två album i ryggsäcken och ett uppträdande på Ullevi i bagaget. Ändå har de valt att stanna till i lilla Trollhättan för att bjuda på en show. För bara några månader sedan uppträdde de på festivalen Vicious Rock Festival och sedan de släppte den kritikerrosade fullängdaren Liberation (2017) har karriären pekat spikrakt uppåt. Med tre nya soldater i laguppställningen är det en nyfiken publik som spetsar öronen.

Det har sagts förut och kan sägas igen. Samtliga medlemmar hade kunnat skina bra mycket mer om de hade fått spela på en stor scen. Trots att sångaren Alexander Strandell är tio centimeter från att slå huvudet i taket välkomnar han publiken med ett leende som lyser upp lokalens mörkaste hörn. One Nation drar igång med sparkar och slag. Bakom sig har Alexander fyra långhåriga grabbar som enhetligt åker konståkning genom hela spelningen. Färska Sam Söderlindh (gitarr) sätter varje ton i sina solon lika lätt som en annan hade klingat i takt på en triangel. Även den gamle räven Johan Gustavsson (gitarr) imponerar med flitiga fingrar och körsång. Musikerna sprudlar av energi och andas positiva vibbar. Men detta avbryts tvärt när en åskådare skadas och bandet tvingas gå av scenen. Ibland är det inte bra att placera för många idioter under samma tak. Som tur är återvänder bandet efter några minuter för att köra en sista låt. Trots ett klanderfritt framträdande är skadan redan skedd. Stämningssänkaren är ett faktum. Att det händer i slutspurten är ett tvättäkta bevis på att det finns tur i otur. Speciellt när publiken är villiga att tappa minnet för att njuta tre minuter till.
Betyg: 7/10

Fler bilder hittar ni här:
Haunted By Destiny
Art Nation

About Author