Baest – Venenum

0
Baest - Venenum

Century Media Records 
Släpps 13 september

Danska death metal bandet Baest har sedan debutalbumet Marie Magdalene(2016) tänjt på alla gränser. Tredje albumet Venenum är inget undantag. Ett brutalt spektakel som inte kan kallas för något annat än fascinerande, får undertecknad att ifrågasätta hur man klarat sig utan detta mörker så länge.

Skivan inleds med ett gutturalt growl som är på gränsen till ett mörkt skrik. Vitriol Lament  är en svindlande snygg början som utmanar medan de hårda gitarriffen polerar ljudbilden. Samtidigt låter det hårt, elakt och fängslande på samma gång. Sångaren Simon Olsen får till en perfekt nivå av lagom omänskligt growlande utan att använda sig av samma teknikalitet rakt igenom. Nihil är käftsmällen som skickar lyssnaren rakt in i den väntande moshpiten där slagkraftiga melodier och organiserat slagverkskaos väntar. Materialet är variationsrikt och fullkomligt hysteriskt på ett bra sätt. Covern på Bolthrowers legendariska låt No Guts, No Glory ramar in slutet på detta stabila och förvånansvärt väljoljade verk.

Med en sådan här skiva är behovet av ytterligare en fix dansk death metal ett måste. Konstellationen har beväpnat sig med rent mangel inför tredje plattan och det med rätta. Venenum är utan tvekan ett bra val inför den mörka hösten.

Betyg: 9/10

Spår:
1. Vitriol Lament
2. Gula 
3. Nihil 
4. Venenum 
5. Styx 
6. Heresy 
7. As Above So Below 
8. Sodomize 
9. Empty Throne 
10. No Guts, No Glory 

Medlemmar:
Simon Olsen – sång
Svend Karlsson – gitarr
Lasse Revsbech – gitarr
Mattias ‘Muddi’ Melchiorsen – bas
Sebastian Abildsten – trummor

 

 

  •  

 

 

About Author