Body Count – Bloodlust

0

Century Media Records
Släpps 31 mars

Rasism, polisvåld och djupa samhällsklyftor. 25 år efter sin debut är gangstaagruppen och HC-veteranerna Body Count tillbaka med en skiva som låter lika skenheligt förbannad som när det begav sig 1992. Med rapparen och samhällskritikern Ice T i förgrunden flödar känslorna vilt i en skiva som tillhör det bästa bandet har fått ur sig.

Inledningslåten Civil War är tung, något doominspirerad hiphop på charmigt Body Count-vis. Punkrocken ligger inte långt efter på influenslistan och för tankarna till Amerika 1990 och band som Suicidal Tendencies. Glöden och samhällskritiken är intakt. I ett av sina inledande tal lovar Ice T att dödsbäddens visdomsord kommer att vara; ”Get thosemotherfuckers”. Därefter dundrar bandet igång i ännu en svidande känga mot polisbrutaliteten i amerikanska getton. Vi bjuds även på ett Slayer-medley där låtarna får sig ett rejält lyft med nytt ljud även om bandet för den delen inte bryr sig som att sätta en personlig touch på det hela. Den blodade tanden för tekniska gitarriff håller i sig genom hela skivan och undertecknad klagar inte. Sextiosekundersballader varvas med femminutersdängor på en välsvarvad skiva som skulle kunna vara olidligt tråkig.

Låtarna har samma distade ljud, ett aldrig sinande reverb och lämnar inte särskilt mycket utrymme för överraskningar. Gästartisterna är dessutom många, och knappt märkbara med medlemmar från Megadeth, Soulfly, Sepultura och Lamb of God. På plussidan finns däremot tempoväxlingar, härliga gitarrslingor och en halvlysande Slayer-cover. Inte minst landar tyngdpunkten på den imponerande lyriken som ger röst åt de människor som faller offer för vår hierarkiska samhällsordning. Just den röst som av etablissemanget kallas PK.

Betyg: 7/10

Låtlista:
1. Civil War
2. The Ski Mask Way
3. This Is Why We Ride
4. All Love Is Lost
5. Raining Blood / Postmortem (Slayer medley)
6. God, Please Believe Me
7. Walk With Me…
8. Here I Go Again
9. No Lives Matter
10. Bloodlust
11. Black Hoodie

Medlemmar:
Tracy Lauren “Ice T” Marrow – Sång
Ernie Cunnigan – Gitarr
Sean E Sean – Sampling
Vincent Price – Bas
Ill Will – Trummor
Juan Garcia – Gitarr

 

About Author