Cannibal Corpse – Red Before Black

0

Metal Blade Records
Släpps den 3 november

Shreddande vibbar och ett högt svingande i death metal-träsket. När New York-baserade Cannibal Corpse är tillbaka med sitt fjortonde album är det lika uppiggande som otroligt att de fortfarande kan presentera något intressant. Efter snart tre decennier är kannibalerna fortfarande hyfsat hungriga.

Den här gången har de återförenats med den mäktiga producenten Erik Rutan (Morbid Angel, Nile, Belphegor m.fl) vilket osökt drar tankarna till tidigare plattor som Kill (2006) och Evisceration Plague (2009). Only One Will Die agerar öppningsspår, och man hör tydligt vilka man har att göra med. Code Of The Slashers är en intressant kreation i ett långsammare tempo som sedan drar iväg likt en orch på metamfetamin. I likhet med detta möter vi delikata tongångar och saftiga gitarrsolon i ett av skivans starkare spår, Remaimed. Tyvärr bjuder inte Cannibal Corpse på några direkta överraskningar. Skivan är jämntjock med några få avstickare. Scavanger Consuming Death måste berömmas för sin markanta bas och ljudbild som är av nytänkande art. Den är dock ganska ensam i sitt slag.

Instrumentslaktarna skapar många välbekanta och brutala ting, dock kan det bli kletigt och segt om man under lång tid går i samma fotspår. Även monster i träskmarken behöver se över sitt eget bo med nytänkande sinnen. Kannibalerna vandrar ändå storstilat fram på trygg krigsmark tillsammans med sina älskade blodsbröder. Ett och annat halvuppätet lik lämnar dom efter sig längs färden.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Only One Will Die
2. Red Before Black
3. Code Of The Slashers
4. Shedding My Human Skin
5. Remaimed
6. Firestorm Vengeance
7. Heads Shoveled Off
8. Corpus Delicti
9. Scavanger Consuming Death
10. In The Midst Of Ruin
11. Destroyed Without A Trace
12. Hideous Ichor

Medlemmar:
Alex Webster – bas
Paul Mazurkiewicz – trummor
Pat O’Brien – gitarr
George ”Corpsegrinder” Fisher – sång
Rob Barrett – gitarr

About Author