Danzig – Black Laden Crown

0

AFM Records
Släpptes den 26 maj

Glenn Danzig har under sin över trettio år långa karriär med Misfits, Samhain och sedan 1987 bandet döpt efter honom själv stått med en fot i vardera punk- och metalträsket. Utöver den varierande genreflirten har kvaliteten på egenproduktionerna varierat stort, särskilt efter millenniumskiftet. Efter ultrafloppen och tillika coverplattan Skeleton (2015) är New Jersey-trion tillbaka med nionde fullängdaren Black Laden Crown.

Temat är som vanligt heavy metal av den smutsigare skolan som flirtar med punken på ett sätt som knappt kan kallas charmigt. Från första till sista spår bjuder Danzig på tveksamma sånginsatser där han stundvis är mixad högt över musiken. Gitarristen Tommy Victor tuggar fantasilösa riff så repetitiva att de ofrivilligt fastnar och lämnar en bitter eftersmak. Även ljudet är ojämnt och påminner om mixningsinsatserna på gruppens förra lågvattenmärke. Glenn Danzig har åter bevisat att hans insatser som producent är under all kritik.

Med Black Laden Crown har upp i sadeln med stapplande steg fått ett nytt ansikte. Även om skivan har sina stunder, exempelvis med spåret The witching hour som för tankarna till gulddagarna och de första självbetitlade skivorna så har bandet fortfarande en del att arbeta med innan kritiken vänder. Ultimat hissmusik för den inbitne men inte mer än så.

Betyg: 2/10

Spår:
1. Black Laden Crown
2. Eyes Ripping Fire
3. Devil on Hwy 9
4. Last Ride
5. The Witching Hour
6. But a Nightmare
7. Skulls & Daisies
8. Blackness Falls
9. Pull the Sun

 Medlemmar:
Glenn Danzig – Sång, keyboard, bas, gitarr, trummor
Tommy Victor – Gitarr
Johnny Kelly – Trummor

About Author