The Diamond Man Clan – Mediocre

0

Gain Music Entertainment
Släpps 28 maj 2017

The Diamond Man Clan säger sig vara stonerbandet med ena foten i den amerikanska södern och den andra i Göteborgs hamnar. Likt många andra genrekonstellationer står de dock och stampar i samma gamla spår som trampats av band som Kyuss, Truckfighters och Mastodon. Nog för att det gungar, men det är lätt att somna i en hängmatta.

När skivan startar  med titelspåret Mediocre möts lyssnaren av vad som kan väntas från ett stonerband. Ett medeltempos tunggung i amerikansk anda. Visst vajar huvudet stilla i takt till trummorna, men någon större rörelse än så sker inte. Dock är det den förvånansvärt lugna och trallvänliga Help Me Love Again som fångar intresset. Det tar inte långt tid innan undertecknad sätter låten på repeat och högt och tydligt börjar skränar: ”The corners of my mouth have given up their bend”, mycket till grannens förtvivlan. Tyvärr händer det inte något märkvärdigt under de efterföljande åtta spåren.

Det går inte att säga så mycket om The Diamond Man Clans andra fullängdare. Den är lite som en hårdrockens hissmusik. Tonerna går in genom ena örat och ut genom det andra utan att lämna vare sig mersmak eller avsmak. Å alla skribenters vägar måste jag dock tacka bandet för valet av albumtitel. Mediocre beskriver nämligen skivan bra mycket bättre än vad någon tidning skulle kunna sätta på pränt.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Mediocre
2. Sweet Carolina
3. Help Me Love Again
4. Numbing The Brain
5. Wade
6. A Reason And A Way
7. The Huntsmen And The Hounds
8. Hanging From A Rope
9. Promise Thief
10. The Corner
11. The Blood That I Bleed

Medlemmar:
Paul Bäcklin – Sång, gitarr
Johan Weber – Gitarr
Olof Gadd – Bas
Anton Olofsson – Percussion
Felix Leonhart Sjöberg – Trummor

Text: Markus Lassus Bjälnes

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.