Dödsskönt med 69 i Göteborg

0

Efter en medioker insats av italienska förbandet Mandragora Scream var stämningen rätt ljummen på klassiska Sticky Fingers i Göteborg inför fredagens spelning med de finska gothlegenderna i The 69 Eyes. Trots vissa antydningar till runda magar var Jyrki 69, Jussi 69, Bazie, Archzie och Timo-Timo hungriga och bjöd på en riktig kanonspelning när bandet avslutade Sverigedelen av turnén Back in Blood European Tour 2010.

Fokus på senaste skivan
Låtmaterialet för kvällen kretsade föga förvånande och helt befogat kring bandets 10:e studioalbum Back In Blood. Det högoktaniga titelspåret inledde och totalt avverkade bandet 8 av albumets 12 spår som varvades med äldre klassiker och hits.

Från bandets tidiga sleazeinspirerade period luftades inte ett enda stycke. Publiken verkade dock inte besviken över låtvalet och jublade högt åt bandets senare material och extra högt åt avslutande nummer som hitsinglarna Feel Berlin, Brandon Lee, Devils och nya Dead Girls Are Easy.

En pigg Jyrki 69
Rapporterna från Stockholm om oinspirerat mellansnack fick inte mer bensin på elden. Bandets vokalist Jyrki 69 fattade sig kort men koncist och bjöd på utmärkta kunskaper i svenska, flörtade med publiken och såg ut att trivas på scenen. Snygga poser med mikrofonstativet på fin Joey Tempest-nivå varvades med en bra sånginsats och gjorde frontmannen till kvällens behållning.

Helsingfors vampyrer är knappast påverkade av den enorma populärkulturella vampyrtrend som råder nu, men gubbarna har verkligen sugit i sig ordentligt med blod inför 2010. Det märktes ikväll!

Låtlistan för kvällen var:
1. Back In Blood
2. Never Say Die
3. The Good, The Bad & The Undead
4. Dance D’Amour
5. Lips Of Blood
6. Gothic Girl
7. Suspiria Snow White
8. The Chair
9. Kiss Me Undead
10. Perfect Skin
11. Dead n’ Gone
12. Hunger
13. Feel Berlin
14. Dead Girls Are Easy
15. Devils
16. Brandon Lee
17. Lost Boys

Alexander Skogberg

About Author