Earth Electric – Vol.1: Solar

0

Vol.1: Solar Album CoverSeason Of Mist
Släpps den 12 maj

Rune Erikssen, även kallad Blasphemer, är musiksnillet bakom Aura Noir och Twilight Of The Gods samt tidigare medverkat i Mayhem och Ava Inferi. Med senaste tillägget Earth Electric utforskas tidigare oprövade vatten, då temat är psykedelisk rock med influenser från klassiker som Pink Floyd och Deep Purple. Gruppen hoppas på att sprida färg och känsla med sin musik, i det de anser vara en värld som blivit kall och egocentrisk.

Mountains and Conquerors (Pt. 2) kickar igång med skönt riffande likt det som kan hittas på en Dio platta. Sången känns däremot svag i jämförelse. Framförd av Carmen Simões(sång) känns de svävande ljusa tonerna lite malplacerade. Vidare på The Endless Road dras tempot tillbaka vilket ger plats åt den hypnotiska sången att skina igenom. Meditate Meditate visar upp en fungerande, om än kaotisk, blandning av musikaliska idéer och ger en hint om den potential denna sorts musik kan ha. Glimten är dock den enda höjdpunkten av denna smått tråkiga svensson-upplevelse. Allt avslutas lite udda med två minuters hippisång som inte lyckas med att lämna något vidare intryck.

Med mängder av Pink Floyd riffs och svajiga keybordslingor kan detta närmast beskrivas som ett psykedeliskt Ghost, minus de antireligiösa texterna. Men trots talang hos medlemmarna, och kreativitet bakom plattan, så slår det fel i slutändan. Idén att blanda olika genres och element hej vilt är kul i teorin. Men somliga ting, likt leverpastej och nutella, är icke menat att blandas.

Betyg 6/10

Spår:

  1. Mountains & Conquerors (pt2)
  2. The Endless Road
  3. Meditate Meditate
  4. The Great Vast
  5. Set Sail (Towards The Sun)
  6. Solar
  7. Sabbatical Moons
  8. Earthrise
  9. Sweet Soul Gathering

Medlemmar:
Carmen Susana Simões: sång
Rune Eriksen: gitarr, sång, FX
Alexandre Ribeiro: basgitarr, FX
Ricardo Martins: trummor, sång
Daniel Knight: keyboard (studio)

About Author