Exklusiv videopremiär med Einherjer!

0

einherjer-press-photo-by-jorgen-freim-2Res stridsyxan i skyn och skalla Einherjers namn. Tillsammans med Indie Recordings bjuder vi på CrankItUp våra läsare på en exklusiv svensk singel-och musikvideopremiär med norrbaggarnas Dragons of the North från skivan med samma namn som släpps i slutet av oktober.

”Ett band är en idé. Det kan existera som en vision av arkitektens fantasi men aldrig fulländas. Det är när denna vision når sin publik som den realiseras och blir något mer och något större än summan av dess delar. En konstnär kan nå sin publik genom bilder, berättelser och immateriella rättigheter. Vår konst kommer från en muntlig kultur – en musikalisk kultur – och det är från scenen detta bör förmedlas.

I över tjugo år har vi burit fram vår vision. Vi var där när den norska extrem metalen uppstod och tog form som en enorm kulturell export. Vi spelade i hela landet, och utomlands. Vi var en del av något nytt. Något speciellt och nyskapande. Vi var där när norska metallens storhetstid samlades och inspirerade tusentals. Vi var där och svängde hammaren när viking metal smiddes som ett genuint uttryck som sedan har varit inspirationen för otaliga band över hela världen.”

 

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.