FLEETWOOD MAC

0

Fleetwood Mac, ett av världens mest framgångsrika rockband genom tiderna, bildades redan 1967 och genomgick under de första åren en metamorfos från ett traditionellt bluesband till att göra en av de bäst säljande popskivorna någonsin – Rumours (1977).

Från den releasen och fram till idag har Fleetwood Mac bibehållit sin plats i poprymden som ett av de mest älskade banden genom tiderna. Det första självbetitlade studioalbumet sålde över 5 miljoner exemplar och Rumours imponerande 17 miljoner.

Det sistnämnda vann både Grammisar och hamnade på listettor världen över och med hitlåtar som ”Go Your Own Way”, ”Don’t Stop” och ”Dreams” är skivan med frekventa spelningar på både dansgolv och radiostationer fortfarande aktuell.

Efter några år av massivt turnerande och ytterligare några album var det 1987 dags för släppet av plattan ”Tango In The Night” som även den blev en braksuccé med hitlåtar som ”Little Lies”, ”Seven Wonders” och ”Everywhere”. 1998 hamnade Fleetwood Mac på The Rock and Roll Hall Of Fame.

About Author