H.E.A.T – Into The Great Unknown

0

Gain / Sony Music
Släpps den 22 september


När man hör ”Sveriges bästa hårdrocksband” och ”Upplands Väsby” i samma mening är det nog få som inte får upp en bild av fluffiga pudelfrisyrer och axelvaddar i huvudet. 80-talet är dock över och Europe har sedan flera år tillbaka lämnat över fanan till H.E.A.T som bär den högt och stolt på platta nummer fem.

Into The Great Unknown brakar igång rejält med kaxiga Bastard Of Society. Med en text som pekar finger åt samhället genom en “jag-gör-vad-jag-vill”-attityd (uppblandat med fylliga instrument) är det exalterande att höra resten av plattan. Redefined drar sedan ner tempot och instrumentalt låter det som en blandning av Queens Radio Gaga och bandets egen In And Out Of Trouble från Address The Nation (2012). Singeln Time On Our Side innehåller däremot discobeats och är så lökig att till och med Melodifestivalen skulle vägra att ta in den. Tack och lov tar resten av plattan över helt och hållet och både Best Of The Broken och Eye Of The Storm är så pass bra att föregående låt nästan kan ursäktas.

H.E.A.T bär AOR/hårdrocks-fanan högt och jag tvivlar på att de planerar att lämna över den inom den närmsta framtiden. Kommer detta album bli en lika tidlös klassiker som The Final Countdown? Nej, troligtvis inte. Men få band har å andra sidan lyckats byta sound och ändå behålla sin egen unika stämpel på det hela. H.E.A.T lyckas med detta utan större problem. Bandet har satt Sverige på musikkartan, de har rivit ner väggar världen över och nu är de på väg in i det fantastiskt okända.

Betyg: 8/10

Spår
1 Bastard Of Society
2 Redefined
3 Shit City
4 Time On Our Side
5 Best Of The Broken
6 Eye Of The Storm
7 Blind Leads The Blind
8 We Rule
9 Do You Want It
10 Into The Great Unknown

Medlemmar:
Erik Grönwall – Sång
Crash – Trummor
Jimmy Jay – Bas
Dave Dalone – Gitarr
Jona Tee – Keyboard

 

About Author