Haemorrhage – We are the gore

0

Relapse Records
Släpps den 6 oktober

Brittiska Carcass var ett av pionjärbanden inom gore grind i slutet av 80-talet. Månne uppfann de hela genren på egen hand. En stil som gjort sig känd för blast beats och gutturalt bräkande growl, där en matsked maginnehåll tycks hostas upp med varje sjunget ord, i de obduktionsglamoriserande texterna. Spanjorerna i Haemorrhage är nästan lika gamla i gemet och kör fullt ut samma koncept.

Produktionsmässigt har bandet utnyttjat de sex åren sedan förra skivan på rätt sätt, då slutprodukten låter både brutal och fräsch. Kompositionsmässigt är det dock en blandad kompott, här kunde de fått ur sig något bättre. Fullt ös och halvt medvetslös är det som gäller. Skivans 14 låtar har knappt någon väntetid till operation, och snittiden per spår ligger runt 2:30. Som patient blir du snabbt omhändertagen av bandets fem kirurger, ibland med narkos, ibland utan. Haemorrhage använder sig bland annat av mangel som operationsredskap, dock skulle den behöva en del service då den går lite ojämnt. Diverse kroppsdelar trycks in på ena sidan mangeln, på andra sidan kommer det till hälften ut en sörja av kroppsvätskor, men tyvärr blir det ofta lite benbitar kvar. I denna obduktionsmetal finns även en del kängpunk inblandat, det är då det blir lite stiltje. Blodet sprutar glatt i alla riktningar på sina ställen, men koagulerar för ofta.

Kanske är det Spaniens hetta som gör att Haemorrhages kött ruttnar. Någon siesta är inte nödvändig efter denna platta. En lyckad gore grind-skiva är en sådan som under operation övergår till obduktion. Så är det inte i det här fallet. De kunde gott letat lite längre in i frysen efter fler kroppsdelar att trycka ner i köttkvarnen. I obduktionsprotokollet för denna dissektion står det ändå att läsa att detta är en hyfsad (s)pytt i panna. Det går varken att fastställa dödsorsak eller livsorsak.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Nauseating employments
2. Gore gourmet
3. We are the gore
4. Transporting cadavers
5. Bathed in bile
6. The cremator´s song
7. Medical maniacss
8. Forensick squad
9. Gynecrologist
10. Miss Phlebotomy
11. C.S.C. (Crime Scene Cleaners)
12. Prosector´s revenge
13. Organ trader
14. Intravenous molestation of the obstructionist arteries (O-Pus VII)

Medlemmar:
Lugubrious – Sång
Luisma – Gitarr, sång
Ramón Checa – bas, sång
Ana Belen de Lopez – Gitarr
Erik Raya – Trummor

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer