Hank Von Hell – Egomania

0

Sony Music E
Släpptes den 2 november

För åtta år sen tog sångaren Hank Von Helvete (Hans-Erik Husby) avsked från det homoestetiska dödspunkbandet Turbonegro är han äntligen tillbaka. Tiden mellan detta avbrott och nu har varit fyllt med allt annat än hårdrock då han bland annat har gestaltat både Jesus (Jesus Christ Superstar) och Cornelis Vreesvijk. Hank har tydligt gått tillbaka till sina rötter i sin musik och låter mer Turbonegro än vad sagda band gör idag. Flamboyant, pompigt och elakt.

Äntligen kan man stolt utropa att ”the bitch is back” som Hank stolt skanderar på Bum To Bum. Egomania öppnar starkt med titelspåret och man känner direkt igen sig. Detta är alltså en rockplatta fylld med pompa och ståt samt de klassiska humoristiska texter som kräver en stor dos självdistans. Musiken går i ett jämt tempo med allsångsvänliga rader och trallvänliga melodier. Fans av Turbonegro kommer att känna igen sig även om Hank presenterar detta i en egen skrud. Wild Boy Blues höjer plattan mot slutet med sin glattiga refräng. Avslutande Adios (Where’s My Sombrero) talar för att Hank är tillbaka och att han fortfarande är hungrig.

Egomania är en åktur genom Turbonegros underbara värld där jeans, paljetter och läppglans går hand i hand som öl på en solig sommardag. Skivan går upp och ner med fantastisk precision Där vissa låtar passar för förfesten väger andra upp med att vara det perfekta sountracket för en lång tågresa. Som en bra mix av det livet har att erbjuda är detta en debut värdig en veteran.

Betyg: 9/10

Spår
1. Egomania
2. Pretty Decent Exposure
3. Blood
4. Dirty Money
5. Bum To Bum
6. Never Again
7. Bombwalk Chic
8. Wild Boy Blues
9. Too High
10. Adios (Where’s My Sombrero)

Medlemmar
Hank Von Hell – sång
Cat Casino – gitarr
Major Sam – gitarr
Jean Genus – bas
Dead Said Fred – trummis

Text: Mats Vogt

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.