Hardcore Superstar – Live på Metaltown 2013

0

dsc0288Solen skiner och det är perfekt väder för en kall öl och Hardcore Superstar. Klockan har slagit 19.30 när Hardcore Superstar går upp på Fire Stage, sista kvällen på Metaltown. Trummorna i introt skvallrar om Moonshine, och jag misstänker att jag inte var den ända som lyckades lista ut detta.
Last call for alcohol kommer som tredje låt redan, har fått uppfattningen att den passar bra senare i setet då bandet också brukar ta upp besökare på scenen. Denna gången blir det två överlyckliga tjejer som som vara med. Hur lyckades dom lyfta upp dessa två tjejer på den höga scenen undrar jag? Antecknade setlisten och missade helt detta spektaklet att få upp dom på scenen. Hardcore Superstar är helt klart det bandet som dragit mest folk hittills denna lördag. Ändå är det varken något vidare röj eller tryck på publiken.

Covern Barn av vår tid gör inte saken bättre och efter en stund glider den in till en lugn version av Someone special. Personligen gillar jag låten mycket bättre original. När Guestlist drar igång lyckas bandet i alla fall rocka igång publiken lite även om det ser ut som publiken avtar efter varje låt.

dsc0327De trognaste fansen rockar längst fram men resten av publiken ser måttligt intresserade ut.
Jag hoppas att det är mer party på ölområdet då Hardcore Superstar ändå är kända för som partymusik. Publiken svarar ändå på Jockes uppmaning att klappa och att hoppa när Dreamin’in a casket drar igång. Wildboys får majoriteten av publiken att gunga med och höja händerna, och det känns ändå som vi är på rätt spår. Above the law från senaste skivan får fortsätta spelningen och även den höjer stämningen. Det är kul att se att en av de nyaste låtarna får en av de bästa responserna under spelningen. Tempot fortsätter höjas hos den publik som är kvar med We don’t celebrate sunday’s.
Inte en personlig favorit men i en publik där demokratin styr syns det att jag är nedröstad. Liberation får däremot ett ganska svalt mottagande, en låt enligt mitt tycke borde vara en uppskattad klassiker. Ingen jag hinner fundera mer på det går bandet av och spelningen är slut.

När jag funderar här i efterhand på spelningen gjorde hela bandet ett utmärkt jobb, men för att vara Hardcore Superstar lyckades dom inte leverera samma känsla som vanligt. Det kändes lite på rutin och även om publiken var med på noterna på slutet räckte det inte ända fram.

 

Setlist:
Moonshine

Bang on your head
Last call for alcohol
Kick on the upperclass
Barn av vår tid
Someone special
Guestlist
Dreamin’in a casket
Wildboys
Above the law
We don’t celebrate Sundays
Liberation

 

Bästa: Above the law
Sämsta: Hela spelningen var lite platt, utan känsla.
Betyg: 6/10

About Author