Jetbone – Come Out And Play

0

BMG
Släpps den 20 april

Första gången vi såg skymten av Jetbone var 2012 när den självbetitlade debuten ekade i trumhinnorna. Efter att uppföljaren Magical Ride släppts tre år senare har grabbarna från Sundsvall lagt i en ny växel efter oändliga timmar i replokalen. Tunga namn som The Rolling Stones och Lynyrd Skynard sägs influera bandet som nu släpper Come Out And Play efter ett intensivt år på vägarna. Skivan är precis vad titeln skvallrar om, en lekstuga.

Jetbone har experimenterat ihop skitiga gitarriff med fiffiga pianomelodier, men till vilket syfte? Come Out And Play är på gränsen till något som skulle kunna användas i en käck Bingolottoreklam eller ett tv-serie intro. Genialiska pianoslingor och en fin tanke må ligga bakom Make This Song Together men låten hade lika gärna kunnat framförts av pojkarna i One Direction. It’s So Hard gör en helhjärtad u-sväng och påminner om The Eagles Take It Easy (1974). Även under Twisted Company gör man sig påmind med svängiga melodier och bluesiga gitarrslingor. Bandet visar en betydligt mer seriös sida med Road In The Skys lugna tempo och det är även här Alin Riabouchkin röst får visa skitigare röstlägen. Låten är och förblir det bästa som grävs upp ur sandlådan.

Mer än ofta blir man ombedd till att ta med sig ett glatt humör. Det är möjligt att Jetbones mål med denna ljudbild är just det; glädje och lekfullhet. Det är polerat och absolut en skiva som skulle kunna vinna stort framför en live-publik, alternativt födelsedagskalas på McDonalds. Under Come Out And Play önskar jag dock att grabbarna kunde ha grävt ned händerna i sanden och skitat till ljudbilden rejält.

Betyg: 4/10

Spår:
1. Come Out And Play
2. Are You Ready
3. It’s so hard
4. Chickadee
5. Road In The Sky
6. Lady
7. Twisted Company
8. Not A Fool To Cry
9. Don’t Hold Me Back
10. Make This Song Together

Medlemmar:
Alin Riabouchkin – sång, gitarr
Albin Linder – trummor
Gustav Sjödin – bas, sång
Sebastian Engberg – gitarr
Rasmus Fors – keyboard

About Author