Kadavar – Live In Copenhagen

0

Kadavar Nuclear Blast
Släpps den 26 oktober

Psykedeliska och 70-tals inspirerade Kadavar har varit igång sedan debuten 2012 och visar inga tecken på att sakta ner. Live In Copenhagen är livealbum nummer två för den tyska trion som släppte kritikerrosade Rough Times förra året. Danskarna sägs vara bland den lyckligaste befolkningen på jorden och grabbarna lär inte ha förändrat detta faktum. Frågan kvarstår om resten av världen kan avnjuta endast ljudbilden.

Det är inte chockerande att Rough Times står högst i kurs. Men i slutet utav dagen bjuds det på en bra representation av bandets karriär och fyra studioalbum. Albumets absoluta höjdpunkt är en lång sådan, nämligen en tretton minuter lång version av Purple Sage (Kadavar, 2012). Genom att addera fyra minuter till originalversionen visar trion upp sin förmåga till att improvisera och blossar på med ytterligare psykedeliska inslag. Det är sista, men inte första gången under skivans gång sångaren och gitarristen Christoph ”Lupus” Lindemann imponerar med sitt råa gitarrspelande. Skeletons Blues solo skickar en direkt tillbaka till bandets 70-tals idoler och retrokänslan är ett faktum. Pärlan Die Baby Die låter till och med bättre live än inspelad i studio.

Livealbum känns (tyvärr) alltför ofta som en desperat utfyllnad medan bandet släpar sig in i studion. Men när det kommer till denna trio är det snarare en mycket bra dokumentation av bandets färdigheter och nuvarande form. Med denna skapelse tar Kadavar ännu ett stort steg mot att vara 2010-talets mest jordnära, talangfulla och genuina akter.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Skeleton Blues
2. Doomsday Machine
3. Pale Blue Eyes
4. Into The Wormhole
5. The Old Man
6. Die Baby Die
7. Black Sun
8. Living In Your Head
9. Into The Night
10. Forgotten Past
11. Tribulation Nation
12. Purple Sage

Medlemmar:
Christoph ”Lupus” Lindemann – gitarr, sång
Christoph ”Tiger” Bartelt – trummor
Simon ”Dragen Bouteloup – bas

About Author