Klubb Hybrid i Eskilstuna ställer till med punk-och metal fest

0

Klubb Hybrid är en musikklubb i Eskilstuna som bildades år 2003. Klubben anordnade en rad spelningar och var därefter vilande ett antal år. Under hösten 2016 startade klubben upp igen då det rådde en tydlig avsaknad på scener för undergroundmusik i Eskilstuna. Sedan dess har Klubb Hybrid anordnat en handfull spelningar som har varit välbesökta och präglade av en trevlig stämning.

Syftet med Klubb Hybrid är att tillhandahålla en meningsfull mötesplats dit man kan gå för att lyssna på band som normalt sett inte uppträder i Eskilstuna. Klubb Hybrid fungerar som en medlemsförening med gratis medlemskap för den som vill besöka arrangemangen. Klubben är inriktad på att arrangera spelningar med en blandning av olika stilar som metal, råpunk och annan undergroundmusik. Klubb Hybrid har tidigare anordnat spelningar med bland andra Bombs of Hades, Interment, Repuked, Soviac, Slaktattack och Holy Losers. Inför den kommande spelningen den 2 december har Klubb Hybrid flyttat till nya lokaler i det anrika musikhuset K13, som tidigare har gästats av band som Disorder, Asta Kask, Eternal Darkness, No Security och Oi Polloi.

Den 2 december 2017 anordnar Klubb Hybrid en spelning med åtta metal- och punkband från olika delar av Sverige. Bland de bokade banden finns råpunkarna Dissober, thrash-gubbarna F.O.A.D och dödspunkarna Turbocharged. Det eskilstunabaserade black metal-bandet Wan kommer också att
spela.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.